TCS haalt academische banden in Nederland verder aan


International Business & Strategy Program met de Amsterdam Business School nieuwste hoofdstuk in academisch avontuur

AMSTERDAM, 20080604 -- Tata Consultancy Services (TCS), een toonaangevende onderneming in IT-dienstverlening, bedrijfsoplossingen en outsourcing, heeft vandaag aangekondigd samen met de Amsterdam Business School een reeks strategische bedrijfsseminars en -workshops te gaan organiseren voor de in Nederland gevestigde topmanagers van het bedrijf.

"Levensechte" casestudy's met ondernemingen als Corus, KPMG en ABN AMRO komen centraal te staan in dit programma onder de hoede van de Amsterdam Business School, dat deel uitmaakt van een brede samenwerking tussen TCS en universiteiten in heel Nederland.

Naast een gezamenlijk onderzoeksprogramma met de Rotterdam School of Management omvat deze samenwerking onder andere gastlezingen en interne programma's bij instellingen als de Nyenrode Business Universiteit (Breukelen), de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Amsterdam Business School.

Volgens directeur TCS Europe Girish Ramachandran hecht TCS traditioneel veel belang aan een nauwe band met de lokale academische sector.

"Het succes van TCS is gestoeld op integratie in de lokale gemeenschap. Onze aandacht richt zich hierbij eveneens op de universitaire instellingen, waar al onze hogere leidinggevenden geregeld opleidingen volgen. Dit levert ons niet alleen contacten en uitwisselingen met een aantal van Europa's beste scholen op, maar geeft ons ook voeling met het bedrijfsleven," aldus Girish Ramachandran.

Sinds 1992 hebben al ruim 100 managers van TCS aan zulke academische programma's deelgenomen.

Een ander project, dat vorig jaar van start is gegaan, is de Global Sourcing and Innovation Award in samenwerking met de Nyenrode Business Universiteit. Deze prijs van 10.000 ¤ wordt toegekend aan studenten van Europese business schools met de origineelste kijk op wereldwijde sourcing en innovatie.

Over Tata Consultancy Services (TCS)
Tata Consultancy Services is een in IT-dienstverlening, bedrijfsoplossingen en outsourcing gespecialiseerde onderneming die wereldwijde organisaties concrete resultaten en een ongeëvenaarde betrouwbaarheid biedt. TCS levert geïntegreerde, adviesgerichte IT- en IT-gebaseerde diensten via zijn unieke Global Network Delivery Model, dat wordt erkend als de benchmark in softwareontwikkeling. TCS is een onderdeel van Tata Group, het grootste industriële conglomeraat van India, en heeft ruim 111.000 van 's werelds best opgeleide IT-consultants in dienst, verspreid over 50 landen. De onderneming heeft het boekjaar tot 31 maart 2008 afgesloten met een geconsolideerde omzet van 5,7 miljoen dollar en staat genoteerd aan de National Stock Exchange en de Bombay Stock Exchange in India. Zie www.tcs.com voor meer informatie.