Offerfeestactie moslims wint internationale prijs

04/06/2008 09:59

Cordaid

Nauwe samenwerking SMHO en Cordaid voorbeeld voor Nederlandse samenleving

Samenwerkende Moslim Hulp Organisaties (SMHO) en Cordaid hebben maandag tijdens de 2e Internationale Abraham Meetings in Sanliurfa in Turkije een 'Golden Table Goodness Award' gewonnen. De organisaties wonnen deze prijs met het gezamenlijke project 'de Offerfeestactie'. Afgelopen januari resulteerde deze actie in het inzamelen en uitdelen van 2200 kilo vlees via Voedselbanken en VanHarte Resto's aan armen en dak- en thuislozen in Nederland. Het doel van de actie was het contact tussen allochtonen en autochtonen te verbeteren.

Yalcin Yagci, voorzitter van de SMHO, is blij met de prijs die zijn organisatie samen met Cordaid binnenhaalde: "Deze prijs is eigenlijk voor Nederland. Nederlandse moslims zijn blij dat zij in de samenleving waarin ze leven het gevoel van geven en delen hebben kunnen ervaren. En autochtone Nederlanders zijn blij, omdat zij hebben gemerkt dat je Islam en moslims ook met positieve dingen kan associëren. Het gezamenlijke offerfeestproject heeft aangetoond dat je door onderling samenwerken bruggen slaat en meer mensen bereikt. Ik hoop dat dit initiatief tot navolging leidt!"

"De prijs geeft internationale erkenning en waardering voor al de mensen die zich vrijwillig hebben ingezet voor de offerfeestactie. Ik hoop dat de prijs bijdraagt aan een breder draagvlak voor dergelijke initiatieven in de islamitische gemeenschap, gericht op armoedebestrijding", aldus Hans Wemmers van Cordaid.

De Abraham Meetings vonden dit jaar plaats in Sanliurfa, Turkije, de geboorteplaats van de profeet Abraham. Deze profeet is een belangrijke inspiratiebron voor mensen die zich inzetten voor solidariteit, barmhartigheid en gemeenschapszin.