Gemeente Eemnes

Persberichten

Broodje cultuur in Eemnes gooit lijntje uit naar Nieuwe Salon in Utrecht.

Het voor Eemnes unieke project van verwondering en onverwachte zaken, onderzoekt de mogelijkheid of met gerichte activiteiten door kunstenaars e.e.a. kan worden bijgedragen aan het ontstaan van een spannende en eigenzinnige, tijdelijke invulling van de niet meer in gebruik zijnde ruimten.Omdat het gebouw gesloopt gaat worden kunnen er zaken gerealiseerd worden die anders op deze plek of elders in Eemnes onmogelijk zouden zijn geweest.

Terwijl de loketten in het Gemeentehuis 1 voor 1 dicht gaan, opende zij het Tijdelijk Loket en brengt de binnentuin van het Gemeentehuis nog één keer tot bloei.
Onder de naam De Geheime tuin is daar gedurende 6 donderdagen een programma met o.a. muziek, poëzie, de kunst van het houtsnijden en een inleiding over het verborgen leven van de weidevogels in de polder van Eemnes te volgen.

Tentoonstelling Thijs Trompert en Dirkje Kuik.
In het gedeeltelijk leegstaande gebouw hangt nog steeds de kunstcollectie van Eemnes aan de wand, o.a. een serie grafiek uit de 80er jaren van de vorige eeuw. Een ets van Dirkje Kuik werd van de wand gehaald en hangt nu naast het werk van Thijs Trompert in de hal met uitzicht op de Geheime tuin. Het werk van beide kunstenaars is ook te zien tijdens de 5e editie van de Nieuwe Salon en zo gooit het project Tijdelijk Loket in Eemnes een lijntje uit naar de tentoonstelling in Utrecht.

Zie