Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Zó leuk is spelen met je kind!

4 juni 2008
Het afgelopen jaar hebben zo'n twintig Osdorpse gezinnen wekelijks bezoek gekregen van HBO-studenten om de kinderen te leren spelen.

Wethouder Martje Postma reikte op 28 mei certificaten uit aan de deelnemende gezinnen. `Spel aan Huis is zeer succesvol gebleken. Ik heb veel enthousiaste reacties gehoord van kinderen die stonden te trappelen van ongeduld tot het weer woensdagmiddag was. En het mes snijdt aan twee kanten: ook ouders hebben geleerd hoe te spelen met hun kinderen en zijn nu vertrouwd met de voorzieningen in de buurt zoals de bibliotheek.' Spel aan Huis is een initiatief van het Servicebureau Opvoedondersteuning & Training en is gefinancierd door het stadsdeel.

Spel aan Huis draagt bij aan het voorkomen van achterstand van kinderen bij aanvang van het basisonderwijs. Naast de individuele huisbezoeken zijn groepsactiviteiten georganiseerd over verschillende opvoedingsthema's. Binnen de groep gezinnen is na een jaar Spel aan Huis vooruitgang waar te nemen op onder meer het gebied van taalontwikkeling, concentratie en zelfvertrouwen.

Wethouder Martje Postma samen met de familie Tairaidrissi en student Anneloes.

Foto: Jaap Wals