Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (4/6)

BREDA, 4 juni 2008

Stappersruzie eindigt met dakpan door geopend raam

BREDA: Een ruzie tijdens het stappen werd vannacht omstreeks 04.40 uur voortgezet voor een studentenhuis aan de Boschstraat. De politie arresteerde vijf mannen die tegen de voordeur van dat pand hadden getrapt. Ook was een van de verdachten tegen de regenpijp omhoog geklommen, waarna hij een dakpan pakte en deze door een geopend raam gooide. De bewoner van die kamer tegen wie de agressie was gericht, een 25-jarige man deed aangifte.

De aangever verklaarde dat hij vannacht met vrienden uitgeweest was op en rondom de Havermarkt. Voor een café kregen zij ruzie met een andere groep uitgaanders. Er ontstond een opstootje waarbij over en weer geduwd en aan elkaar getrokken werd. Na de ruzie fietste hij naar huis. Enkele minuten na thuiskomst stond een groep van circa 12 personen voor zijn deur. Hij keek naar buiten zag dat er ook enkele personen bij waren, waarmee hij eerder die nacht al ruzie had gehad. Er werd geroepen en uitgedaagd dat hij naar beneden moest komen. Vervolgens hoorde hij dat er tegen de deur geschopt werd ook werd een dakpan naar binnen gegooid, die vlak voor zij neus bovenop zijn laptop terecht kwam. Hij sloot snel zijn raam en belde de politie. De agenten arresteerden vijf verdachten. Het gaat om drie inwoners van Breda (25,25 en 28 jaar), een 20-jarige man uit Zoetermeer en een 23-jarige Oosterhouter.

Rijder onder invloed aangehouden

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 03.15 uur op de Heerbaan een 20-jarige Bredanaar aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 365 ugl. De beginnend bestuurder had naar eigen zeggen vijf glazen bier gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na openlijke geweldpleging

BREDA: De politie heeft dinsdagavond in de wijk Blauwe Kei een 13-jarige jongen uit Breda aangehouden die verdacht wordt, van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging gericht tegen een 16-jarige jongen. Het slachtoffer werd door een groep van circa vier jongens mishandeld en liep onder meer een snijwond op zijn hoofd op, veroorzaakt door een mes.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij verklaarde dat hij gisteravond op zijn kamer muziek zat te luisteren. De muziek stond vrij hard en het raam stond open. Op een gegeven moment werd van buiten af zijn naam geroepen. Ook werd daarbij geschreeuwd dat hij klappen nodig had. Hij keek naar buiten en zag een groepje van vier jongens staan. Hij besloot naar buiten te gaan om verhaal te halen. Hij kende naar eigen zeggen de jongens niet. Er ontstond een vechtpartij waarbij hij met gebalde vuist geslagen werd. Een van de jongens bewoog een mes langs zijn gezicht. Hij voelde dat hij aan de linkerzijde een snijwond had opgelopen. Hij wist zich uit de groep los te maken en naar binnen te rennen. Vervolgens werd de politie gebeld. Er werd vervolgens naar de groep uitgekeken. Agenten troffen op de Hardenbroekstraat twee jongens die aan signalement voldeden. De 13-jarige jongen werd door de aangever herkend als zijnde een van de personen die hem had mishandeld. Hierop werd hij aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de andere verdachten in deze zaak.

Rijder zonder rijbewijs na achtervolging aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagavond na een achtervolging een 21-jarige Hagenaar aangehouden ter zake het rijden zonder rijbewijs. Hij krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Agenten reden gisteravond in een onopvallende auto in burgerkleding over de Nieuwe Inslag. Zij zagen de verdachte met een auto vanaf een parkeerplaats komen. Een van de agenten herkende de verdachte en herinnerde zich dat die persoon geen geldig rijbewijs heeft. Zij wilden de auto controleren maar dat lukte niet omdat de bestuurder gaf vol gas. Er ontstond een achtervolging waarbij de 21-jarige verdachte met hoge snelheid reed in de richting van Lage Kant. Via de St. Ignatiustraat naar de Beverweg waarbij de snelheid opliep tot circa 140 km /uur. Op de kruising van de Kapittelweg en de Nieuwe Kadijk stopte de bestuurder voor het rode verkeerslicht. De agenten plaatsten hun auto dwars voor het voertuig van de verdachte. Een van de agenten stapte uit en riep met luide stem: "Stop politie" Hierbij toonde hij zijn politielegitimatiebewijs. De bestuurder reed daarop met hoge snelheid achteruit en reed vervolgens rechtdoor de kruising over. Uiteindelijk eindigde de achtervolging op de Passendalestraat waar de verdachte werd aangehouden. De 21-jarge bestuurder verklaarde dat hij in eerste instantie er geen erg in had dat het politiemensen waren die achter hem aanreden, hij dacht dat ze met hem wilden raden. De auto die van de moeder van verdachte is, heeft de politie in beslag genomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk