Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 4 juni

OOSTERHOUT NB, 4 juni 2008

Dongenaar (30) komt om het leven door noodlottig ongeval

DONGEN: De man die woensdagmorgen levenloos door de politie werd aangetroffen op de stoep van de Julianastraat, blijkt door een noodlottig ongeval om het leven gekomen te zijn.

Het gaat om een 30-jarige man uit Dongen, hij was de bewoner van de woning waarvoor hij werd gevonden. Uit technisch onderzoek en aanvullende getuigeverklaringen is gebleken dat de man bij thuiskomst omstreeks 01.00 uur zijn sleutels niet bij zich had. Daarna heeft hij geprobeerd de woning te betreden via een afdak boven een erker. Hij is vervolgens van dat afdak gevallen en als gevolg van die val overleden. Het slachtoffer was lid van de vrijwillige brandweer van Dongen; burgemeester S. Dirven heeft haar medeleven betuigd aan de nabestaanden van de Dongenaar en collega's van de man bij het brandweerkorps.

Zoals de politie eerder meldde, trof een voorbijganger rond 05.15 uur het slachtoffer aan en belde direct het alarmnummer 112. De politie zette de straat aan beide kanten af met zwarte schermen. Dit gebeurde in het kader van het onderzoek en creeerde ruimte voor de forensisch rechercheurs. Op dat moment was nog niet duidelijk dat het om een noodlottig ongeval ging. Het onderzoek bestond uit een sporenonderzoek in en rondom de woning van het slachtoffer en een buurtonderzoek in de directe omgeving.

Twee mannen aangehouden wegens lokaalvredebreuk

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdagmiddag kort na 14.30 uur bij een bouwmarkt aan de Meerstoel twee mannen aangehouden wegens lokaalvredebreuk. Het betreft een 34-jarige Rotterdammer en een 33-jarige inwoner van 's-Gravenhage. Ze hebben een landelijk verbod om bij de bouwmarkten van die keten naar binnen te gaan. Het tweetal wilde goederen ruilen, maar de mannen hadden geen bonnetje van de spullen. De Rotterdammer was de afgelopen weken ondanks het winkelverbod al vaker bij de bouwmarkt in Oosterhout geweest. Ook de andere man, een neef van de Rotterdammer, werd in de kraag gepakt. Het tweetal is op het bureau in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Ruzie tussen broers eindigt in vechtpartij

SLEEUWIJK: Een 21-jarige man uit Woudrichem is dinsdagavond rond 21.15 uur aangehouden wegens mishandeling van zijn 19-jarige broer. Dat gebeurde in en rondom de ouderlijke woning in Sleeuwijk. De broers leven al langer in onmin met elkaar en nu barstte de bom en vielen er over en weer klappen. Op enig moment vluchtte de 19-jarige broer weg en kreeg buiten naar eigen zeggen nog een flinke trap in de maag. De 21-jarige verdachte is op het bureau ingesloten.

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding scooterrijder

TERHEIJDEN/MADE: De politie heeft een 45-jarige automobilist uit Drimmelen aangehouden. Dat gebeurde dinsdagavond kort na 22.30 uur op de Nachtegaalstraat in Made. Eerder op de avond, rond 21.30 uur, reed de Drimmelnaar op de Witteweg in Terheijden een scooterrijder aan, maar vervolgde na een korte inspectie van de auto zijn weg. Op basis van het kenteken van de auto kon de bestuurder achterhaald worden. Hij bleek onder invloed van alcohol; hij blies bij een controle 290 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bovendien bleek de auto, die eigendom was van een familielid, niet verzekerd en had de verdachte geen rijbewijs. Hij is na verhoor met diverse bekeuringen

Waalwijker dronken achter het stuur

WAALWIJK: Een 26-jarige automobilist uit Waalwijk is woensdagmorgen rond 01.30 uur aangehouden op de Taxandriaweg. Hij nam met zijn auto de binnenbocht van een rotonde. Toen agenten hem staande hielden, kwam hen een alcohollucht tegemoet. De man verklaarde zelf een stuk of vier biertjes gedronken te hebben. Hij is na verhoor op het bureau heengezonden met een proces-verbaal wegens rijden onder invloed.

Veelpleger besteelt bejaarde vrouw

RAAMSDONKSVEER: De politie arresteerde dinsdagmiddag 3 juni 2008 een 33-jarige inwoner van Dongen. De man drong met een zielig verhaal de woning van een bejaarde vrouw binnen, waarna hij haar portemonnee stal. De verdachte (een notoire veelpleger) is ingesloten en in verzekering gesteld.

Dinsdagmiddag rond 15.15 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Rembrandtlaan in Raamsdonksveer. De 71-jarige slecht-ter-been-zijnde bewoonster opende haar voordeur en zag een onbekende man staan. De man hing een zielig verhaal op over zijn kapotte auto. Hij vertelde dat zijn vrouw en kinderen in de auto zaten te wachten en vroeg of hij even mocht bellen. Toen de man weer vertrokken was, miste de Veerse haar portemonnee.

Het slachtoffer informeerde direct de politie. Dankzij een goed signalement wist de politie de verdachte snel te achterhalen. Een half uurtje later werd hij met zijn auto aangetroffen op de A-27. De man heeft in het verleden vaker dit soort feiten gepleegd. Zo vaak zelfs, dat de verdachte te boek staat als veelpleger. Het Openbaar Ministerie, de politie Midden en West Brabant pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers. Mede om die reden is de verdachte na het verhoor in verzekering gesteld. Hij wordt deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris. Er liggen namelijk nog vijf soortgelijke aangiften. De politie onderzoekt of de arrestant daar wellicht ook iets mee te maken heeft.

Preventie:

Oudere mensen worden regelmatig het slachtoffer van een babbeltruc. De politie waarschuwt hen voorzichtig te zijn met het binnenlaten van onbekenden.
Enkele veelgebruikte smoesjes om binnen te komen zijn:
- Mag ik een glaasje water van u?

- Ik heb pech met de auto. Mag ik uw telefoon gebruiken?
- Mag mijn kind even bij u naar het toilet?
Het feit dat u een onbekende niet wilt helpen, betekent niet dat u onbeleefd bent, maar juist voorzichtig. Iemand kan ook even buiten wachten, terwijl u het noodzakelijke telefoontje pleegt of een glaasje water haalt. Uiteraard kan ook altijd de politie gebeld worden bij een verdachte situatie: telefoon 0900-8844. (persbericht: Jeroen Steenmeijer)

Bijna tachtig bekeuringen bij verkeerscontrole Waalwijk-Zuid

WAALWIJK: De politie van het team Waalwijk/Loon op Zand hebben dinsdag een grote verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in Waalwijk-Zuid. Vanaf 14.15 tot 21.30 uur werd gecontroleerd op de Bachlaan, Burgemeester Smeelelaan en de Groenewoudlaan. Dat zijn locaties die de wijkagenten op verzoek van buurtbewoners hebben geselecteerd. Er zijn in totaal 78 bekeuringen uitgedeeld. De meeste bekeuringen zijn uitgeschreven voor te hoge snelheid, het niet dragen van een autogordel en niet handsfree bellen.

Auteur: Andre van den Hul