Gemeente Oirschot

Jaarrekening 2007

Elk jaar maakt de gemeente de rekening over het afgelopen jaar op. In het kort komt het er op neer dat burgemeester en wethouders hiermee verantwoording afleggen over de uitvoering van de beleidsvoornemens. Ook geven we inzicht in de financiën van de gemeente.

Resultaat jaarrekening
De jaarrekening laat een negatief zien van EUR 322.00,- Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een terugbetaling over 2005 van rijksgelden en een wijziging in de administratieve verwerking van bepaalde uitgaven. Zonder die `correcties' zou het saldo positief zijn geweest.
Het Woningbedrijf heeft een negatief saldo van EUR 683.000,- wat veroorzaakt wordt door extra eenmalige afboekingen op investeringen. Dit is nodig om woningen met betaalbare huren te kunnen blijven aanbieden.
De conclusie mag zijn dat, zonder genoemde extra uitgaven, het jaar weer positief kan worden afgesloten.

Accountantsverklaring
Voor de jaarrekening heeft de accountant een goedkeurende verklaring afgegeven. Deze verklaring ziet op de getrouwheid van de cijfers. Voor het eerst dit jaar is ook een goedkeurende verklaring afgegeven voor de rechtmatigheid.
Hierbij wordt specifiek gecontroleerd of de uitgaven en inkomsten zijn gerealiseerd met inachtneming van de geldende wetten en verordeningen.

Besluitvorming
Op 10 juni aanstaande behandelt de commissie van de rekening de jaarrekening. Vervolgens vindt op 24 juni de afrondende besluitvormende raadsvergadering over de jaarrekening 2007 plaats. Deze begint om 16.00 uur en is in het gemeentehuis. Deze vergadering is openbaar, we nodigen u uit om hierbij aanwezig te zijn. Ter inzage bij de centrale balie
De gemeenterekening ligt ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis in Oirschot. U kunt de jaarrekening ook downloaden op onze website www.oirschot.nl -> visie en beleid -> jaarverslag. Tot en met 23 juni 2008 kunt u de rekening gratis inzien. U kunt een exemplaar van de rekening krijgen tegen betaling van de kosten.