Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden voor vernieling en mishandeling

Tiel, 04-06-2008 o Dinsdagavond omstreeks 21.00 uur is in de Herman Luijkstraat, een 36-jarige inwoner uit Geldermalsen aangehouden voor mishandeling en het vernielen van een auto.

Omstreeks 20.30 uur was de brandweer bezig een autobrand te blussen op de Herman Kuijkstraat. Tijdens het blussen waren zij getuigen van vernieling van een auto. De inmiddels gewaarschuwde politie ging met meerdere eenheden ter plaatse omdat het publiek massaal was toegestroomd.

De 36-jarige Geldermalsenaar had twee ruiten van een bedrijfsauto vernield. Meerdere omstanders waren hier getuigen van. Begin van de avond had de man het aan de stok gekregen met een werknemer van het restaurant, waar hij boven woont. Tijdens dit handgemeen sloeg de 36-jarige man tegen het hoofd van een 40-jarige medewerker van het restaurant. Hierna heeft de 36-jarige zijn woede gekoeld op de auto. Vervolgens ging de man zijn woning in.

Agenten hebben de man met enig verzet in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcohol. Niet bekend is of de verdachte ook wat met de brand te maken heeft. De politie heeft de zaak in onderzoek. (14)