Persbericht

4 juni, 2008

Avanade België breidt uit met overname Quadreon

~ Overname verstevigt Avanade's positie als grootste Microsoft Business Solutions organisatie ~

Avanade, een internationaal IT-consultancybureau, kondigde vandaag de overname van het Belgische bedrijf Quadreon aan. Quadreon is gespecialiseerd in de implementatie van Microsoft Dynamics AX ERP-applicaties. De financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt.

Deze overname maakt het voor Avanade, dat met behulp van het Microsoft-platform organisaties helpt bij het realiseren van een winsttoename, mogelijk om te voldoen aan de toenemende vraag naar flexibele, geïntegreerde en toekomstgerichte ERP-systemen op de Belgische markt. Daarnaast verstevigt deze overname de positie van Avanade als wereldwijde leider op het gebied van de implementatie van IT-oplossingen gebouwd op Microsoft Dynamics.

Door de overname, met onmiddellijke ingang, verdubbelt Avanade België zijn omvang. Alle medewerkers van Quadreon blijven in dienst. Arno Visser, Quadreon Executive Partner, zal zich in de toekomst vooral concentreren op het realiseren van een verdere groei van Avanade's Dynamics AX business in de regio.

"Quadreon is een gekende systeemintegrator binnen de Dynamics AX markt in België. We werkten in het verleden al verschillende keren nauw samen met Quadreon. Hun bedrijfscultuur sluit goed aan bij die van Avanade en we zijn ervan overtuigd dat deze overname beide organisaties verder zal versterken", zegt Jean-Marie Sacré, General Manager van Avanade Frankrijk & België. "Met de ervaring die de Quadreon-consultants in onze organisatie brengen, kunnen we onze kennis uitbreiden en grotere en meer uitdagende ERP-projecten aantrekken in België."

"We zijn erg trots op de organisatie die we over de afgelopen vijf jaar hebben opgebouwd. Door onze strikte focus op logistiek en distributie, textiel en confectie en project- en servicemanagement zijn we erin geslaagd een toonaangevende positie in te nemen op de Belgische ERP-markt", zegt Arno Visser, Executive Partner van Quadreon. "We zijn ervan overtuigd dan onze aandacht voor kwaliteit en onze ISO-gecertificeerde projectaanpak zeker hebben bijgedragen tot het succes van Quadreon. Door de mogelijkheden van Microsoft Dynamics AX ten volle te benutten, slaagt Quadreon erin steeds meer klanten aan te trekken die internationaal actief zijn. De overname van Quadreon door Avanade maakt het mogelijk de behoeften van deze klanten nog beter te beantwoorden. Het betekent ook dat onze klanten toegang krijgen tot een nog breder service- en supportplatform. Deze overname is voor ons een herbevestiging van onze focus op kwaliteit, continuïteit en dienstverlening."

Avanade is wereldwijd één van de leidinggevende Microsoft Dynamics spelers en deze overname versterkt de positie van Avanade als specialist op het gebied van Dynamics AX oplossingen. Quadreon heeft, net als Avanade, een bewezen aanpak voor het ontwikkelen en het succesvol in gebruik nemen van Dynamics AX ERP-oplossingen. Deze ERP-systemen sluiten erg nauw aan op de specifieke behoeften van de drie sectoren waarin Quadreon werkzaam is. Voorbeelden hiervan zijn: Hessenatie Logistics, Studio100, Acertys en McThree Carpets.

"We blijven verder bouwen op de verticale strategie van Quadreon binnen textiel, logistiek en professional services, waar Quadreon al producten/oplossingen voor heeft ontworpen en ontwikkeld", voegt François Matte, Business Solution Director van Avanade Frankrijk & België, toe. Daarnaast zullen we de bestaande kennis en ervaring, die Quadreon reeds opbouwde binnen het Microsoft Dynamics Industry Solution (MDIS) verhaal, ten volle benutten. Binnen deze MDIS-context fungeert Quadreon onder meer als het Professional Services Automation (PSA) support- en trainingscentrum binnen Europa. Bovendien zullen klanten bijkomend voordeel halen uit het uitgebreide dienstenpakket van Avanade en onze ervaren consultants op het gebied van Business Intelligence, collaboration en infrastructuur. Het zijn spannende tijden".