Ingezonden persbericht


Persbericht

4 juni 2008

Servicelevels centraal in aankomende nota De Lakenhal

Belangrijke uitdaging

Stedelijk Museum De Lakenhal staat voor een belangrijke uitdaging. De Gemeente Leiden heeft 14 miljoen gereserveerd voor een opwaardering van het museum, waarover al meer dan 40 jaar plannen zijn gemaakt. Het is nu aan De Lakenhal om een nota met plan van aanpak uit te brengen. Deze nota zal dit najaar worden voorgelegd aan de gemeenteraad van Leiden.

Servicelevels

Uitgangspunt van de nota met plan van aanpak is het niveau van de aan te bieden servicelevels. Servicelevels geven aan wat het publiek van het museum kan verwachten, in ruil voor het door de overheid beschikbaar gestelde geld.

De directie van De Lakenhal herkent veel in de kwaliteit van het communiceren in servicelevels zoals de Australische musea dat doen. Australische musea spreken consequent over hun programma in combinatie met de dienstverlening die het publiek kan verwachten. De musea geven aan waartoe ze verplicht zijn en zeggen daarmee ook iets over de plicht die de museummedewerkers hebben. De dienstverlening ligt uiteraard in het verlengde van de functie van het museum. Zo zal een erfgoedinstelling zich actief bezig houden met erfgoedpresentaties betreffende de historie en/of de beeldende kunst van streek of stad.

Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden beheert de stedelijke collectie, bestaande uit oude en moderne kunst en geschiedenis van Leiden en omgeving. De slagkracht van het museum ligt in haar kerncompetentie namelijk: het actief presenteren van dit erfgoed. Dat vraagt om een meer eenduidig doel en tegelijkertijd om het maken van stevige keuzes.

Na de zomer van 2008 wordt een start gemaakt met de nota van Stedelijk Museum De Lakenhal.

Vriendelijke groet,

Mia van Iterson

Public Relations

Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden

Oude Singel 28-32

2312 RA Leiden

Tel. +31 (0)71 516 5360

In De Lakenhal:
De familie Kamerlingh Onnes: Koude en Kunst, 11 juli t/m 14 september 2008

De Lakenhal in Scheltema:
On the Sensations of Sound, t/m 29 juni 2008

www.lakenhal.nl