Gemeente Dordrecht


Persbericht

Gemeente koopt twee parkeergarages in Gezondheidspark

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft afgelopen maandag besloten om twee nog te bouwen parkeergarages in het Gezondheidspark van Multi Vastgoed B.V. aan te kopen. Hiermee is een bedrag gemoeid van 16,17 miljoen euro. Het college stelt de gemeenteraad voor met de aankoop akkoord te gaan.

Deze garages met samen 1400 parkeerplaatsen maken deel uit van de ongeveer 2600 plaatsen, die in het gehele Gezondheidspark gerealiseerd worden. De kosten van de aankoop worden gedekt uit de toekomstige parkeerinkomsten. De parkeergarages zullen beheerd gaan worden door het Vastgoedbedrijf, dat onderdeel uitmaakt van de sector Stadsontwikkeling van de gemeente Dordrecht.

Het Gezondheidspark telt nu 480 parkeerplaatsen in een garage, naast circa 700 plaatsen in de openbare ruimte. De komende jaren komen er in totaal 1800 gebouwde parkeerplaatsen bij. De voorgestelde koop gaat om twee garages, een van 1050 plaatsen aan de zuidzijde van het Gezondheidspark, en een van 350 plaatsen aan de noordzijde. Het plan voor de bouw van de garage aan de zuidzijde bevat naast het publiek toegankelijke deel een gedeelte van ongeveer 700 plaatsen dat alleen bedoeld en toegankelijk is voor werknemers van het ziekenhuis met daarvoor geschikte passen. De bouw van de garage van 1050 plaatsen start in 2010. De noordelijke garage van 350 plaatsen bevindt zich tussen de bebouwing van het noordblok en zal maximaal drie verdiepingen tellen. De garages worden vanaf 2011 opgeleverd.

Het Gezondheidspark ontwikkelt zich tot een plek met een uitgebreid en modern aanbod van (medische) zorg en sport, waar ook plek is om te wonen, te werken en te winkelen. Dit stelt eisen aan bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer en de auto, inclusief parkeervoorzieningen.

Dordrecht, 4 juni 2008
Redactie
A. Amaziane
Communicatie Advies en Middelen

telefoon (078) 639 65 76
Informatie
Pieter Bekkers
Projectmanagement
telefoon (078) 639 64 28