Reactie VEUO op evaluatie rapport Monitoring Commissie


- VEUO onderschrijft in hoofdlijnen evaluatie en concept Monitoring Commissie
- VEUO zal in de consultatieronde aandacht blijven vragen voor evenwichtige verhouding tussen bestuur en aandeelhouders

De Monitoring Commissie presenteerde vandaag het rapport waarin zij de balans opmaakt van drie jaar monitoring van de naleving van de Code Tabaksblat.

De VEUO kan zich goed vinden in de hoofdlijnen van het rapport. De Code, gebaseerd op zelfregulering, werkt en het is goed deze van tijd tot tijd aan de ontwikkelingen op het gebied van corporate governance aan te passen. Het rapport is een goed uitgangspunt voor een reactie in de consultatieronde.

De VEUO is verheugd over de constateringen van de Monitoring Commissie met betrekking tot de hoge percentages naleving en toepassing van de Code en het iets oplopende opkomstpercentage op aandeelhoudersvergaderingen. Het is jammer dat de nakoming door de (grote) institutionele beleggers nog steeds achter blijft.

De VEUO verwacht in de consultatie met name aandacht te blijven vragen voor een evenwichtige verhouding tussen vennootschap (bestuur en raad van commissarissen) en haar aandeelhouders en spreekt haar waardering uit voor de bereidheid van de Commissie de huidige Code te actualiseren.

Links: http://www.veuo.nl