Laten innovaties zich leiden of leiden innovaties zichzelf?

Publicatietijd: 27/05/2008 22:46

De Europese Raad heeft 2009 uitgeroepen tot jaar van creativiteit en innovatie. Haar doel is om mensen te leren om open te staan voor nieuwe ideeën die een actieve deelname aan een cultureel gevarieerde kennismaatschappij te bevorderen.

Met Tilt 1 is in 2007 een congres-trilogie gestart om in 2009 een evidente bijdrage te kunnen leveren aan het jaar van creativiteit en innovatie. Tilt 2 staat nu voor de deur. Dit congres is voor iedereen die nieuwe perspectieven wil vinden over leiderschap en verantwoordelijkheid nemen bij innovaties.

Tilt2: leading innovations together
Datum: Woensdag 4 juni 2008 09.31 - 18.81 uur
Locatie: Idea2Share, Anderlechtlaan 175, Amsterdam
Kosten: EUR 300,00 exclusief b.t.w. inclusief inspiratie, lunch en verrassingen.

Denken en delen
Er zijn twee routes door de dag: Denken en Delen. We zullen een aantal denkpistes inrichten om samen de thema's leiderschap, co-creatie en innovatie te onderzoeken en te verdiepen. Ook zijn er werkplaatsen waarin praktijkervaringen vanuit lopende en nieuwe innovatie initiatieven samen worden gedeeld. U kiest zelf hoe u deelneemt aan de denkpistes en/of innovatiewerkplaatsen.

Sprekers zijn o.a. Jan Bommerez (auteur van 'Door de bomen het bos zien', crewlid New Shoes Today), Paul de Blot (auteur diverse publicaties als hooglereaar business spiritualiteit verbonden aan Nyenrode Business).

Innovatieve initiatieven zijn o.a. 'jij maakt uit', met het doel om 100.000 kinderen actief te maken op het thema duurzaamheid. Ali B is ambassadeur van dit initiatief; we gaan het ministerie van Leren oprichten; we gaan onderzoeken hoe je naast producten ook een organisatie 'cradle to cradle' kunt maken. En nog veel meer.


Links: http://www.tilt123.com