Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 juni 2008

Aangehouden na onderzoek mishandeling

Hengelo

Een 17-jarige Hengelose jongen is dinsdag 3 juni aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 25 april jl. in Hengelo betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 15-jarige jongen uit Delden.

Een 15-jarige jongen uit Delden deed 25 april jl. aangifte van het feit dat hij in een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo was mishandeld door in ieder geval twee jongens. Hij was geschopt en geslagen. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen en o.a. een breukje in zijn jukbeen werd later geconstateerd.

Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd op dinsdagmorgen 3 juni een 17-jarige jongen uit Hengelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij deze ernstige mishandeling betrokken te zijn geweest en is in de loop van dinsdag de 3e juni op last van de officier van justitie voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(08-052794)

Twee jongens aangehouden voor het spuiten van grafitti

Borne

Op aanwijzen van een getuige konden dinsdagavond 3 juni twee jongens van 13 jaar uit Borne in hun woonplaats worden aangehouden i.v.m. het spuiten van grafitti.

Dinsdagavond 3 juni werden surveillerende politiemensen op de Dorsvloer in Borne gewenkt door een naar later bleek 47-jarige man uit Borne. Deze man had een jongen vast die even daarvoor grafitti had gespoten op de school "De Hooiberg" aan de Dorsvloer in Borne.
De jongen, een 13-jarige uit Borne, werd aangehouden en omdat de politiemensen op de scooter waren kwam een surveillanceauto ter plaatse die hem heeft meegenomen naar het bureau.

Bij de school werden meerdere uitingen van grafitti aangetroffen met de tag "NG". Tevens werd duidelijk dat de 13-jarige niet alleen was geweest maar dat er nog een tweede jongen bij betrokken was geweest. Deze, ook 13 jaar en afkomstig uit Borne, werd van huis gehaald en ook overgebracht naar het bureau.

Aan het bureau werd van de twee een verklaring opgenomen, waarna ze onder ouderlijk gezag zijn gesteld. Omdat het vermoeden bestaat dat deze twee mogelijk voor meerdere grafitti uitingen dan wel vernielingen verantwoordelijk zijn, zal het onderzoek worden voortgezet.
(08-070643)

Fietsendieven aangehouden

Enschede

Twee Enschedeërs van 23 en 26 jaar zijn dinsdag 3 juni aangehouden. Zij werden op verschillende locaties in Enschede betrapt bij het stelen van een fiets.

Dinsdagavond 3 juni om ongeveer 19.25 uur werd gemeld dat stadswachten aan de Walstraat in Enschede een man vasthielden die op het Stationsplein in Enschede een fiets had onvreemd. De man, een 23-jarige Enschedeër, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij werd opgesloten. Ook 's middag was deze persoon door dezelfde stadswachten reeds gesignaleerd met twee fietsen die mogelijk ook van diefstal afkomstig waren. Een onderzoek wordt ingesteld en de 23-jarige is ten behoeve van dit onderzoek in de loop van woensdag de 4e juni in verzekering gesteld.
(08-070625)

Dezelfde dinsdagavond 3 juni werd om ongeveer 20.40 uur gemeld dat een getuige had gezien dat twee personen een fiets wegnamen aan de Koningstraat in Enschede. Signalementen van de twee werden doorgegeven en aan de hand van deze signalementen werden op de Haaksbergerstraat ter hoogte van de Broekheurnerweg twee personen gesignaleerd op een(1) fiets die aan de signalementen voldeden. Bij het zien van de politieauto stapte de passagier af en fietste de bestuurder van de fiets hard door. Hij kon een eindje verderop aan de Wethouder Elhorststraat in Enschede worden aangehouden. Hij, een 26-jarige Enschedeër, is overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. Voor verder onderzoek is ook deze verdachte in de loop van woensdag de 4e juni in verzekering gesteld.
(08-070656)

Veroorzaakster aanrijding onder invloed

Enschede

Een 47-jarige mevrouw uit Denekamp veroorzaakte dinsdagavond 3 juni op de Oldenzaalsestraat in Enschede een aanrijding. Bij controle bleek ze onder invloed van de nodige alcohol en ze kon haar rijbewijs inleveren.

Dinsdagavond 3 juni werd om ongeveer 19.55 uur een kop-staart aanrijding gemeld op de Oldenzaalsestraat ter hoogte van de Laaressingel in Enschede. Bleek dat een 47-jarige automobiliste uit Denekamp te laat opmerkte dat een 57-jarige automobilist uit Oldenzaal voor het rode verkeerslicht stond te wachten. Een kop-staart aanrijding was het gevolg en bij controle op straat bleek dat de 47-jarige de nodige alcoholische versnaperingen tot zich had genomen.

Zij werd meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse 1.91 promille uitwees. Haar rijbewijs is ingevorderd en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt.
(08-070640)

Bromfietster gewond bij aanrijding

Enschede

Een 17-jarige bestuurster van een bromfiets uit Enschede is dinsdagmorgen 3 juni in Enschede gewond geraakt bij een aanrijding met een 76-jarige automobilist uit het Duitse Bad Bentheim.

Dinsdagmorgen 3 juni werd om ongeveer 11.35 uur gemeld dat op de kruising Hogelandsingel - Heutinkstraat in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden tussen een bromfietsbestuurster en een automobilist.
De bromfietsbestuurster, 17 jaar en afkomstig uit Enschede, stak vanaf de Heutinkstraat de Hogelandsingel over. Zij verklaarde dat ze had gezien dat een auto die vanuit de richting van de Gronausestraat over de Hogelandsingel aan was komen rijden, richting aangaf om rechtsaf de Heutinkstraat in te rijden. Zij dacht dus over te kunnen steken maar plotseling merkte ze dat de auto rechtdoor de Hogelandsingel bleef vervolgen en kon ze een aanrijding niet meer voorkomen.
De automobilist, een 76-jarige inwoner van het Duitse Bad Bentheim verklaarde dat hij geen richting naar rechts had gegeven maar steeds van plan was om gewoon rechtdoor te gaan.

De 17-jarige bromfietsbestuurster is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van dinsdag de 3e juni kon ze na behandeling weer naar huis.

Een onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding wordt ingesteld en de politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets hebben waargenomen over het wel of niet richting aangeven door de 76-jarige automobilist. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Oost van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844.
(08-070343)

Vijf hennepplantages aangetroffen bij actie in Noordwest Twente

Almelo / Vroomshoop

Bij een actie op de aanwezigheid van mogelijke hennepkwekerijen werden op een vijftal locaties in Noordwest Twente hennepplantages aangetroffen. Twee in Vroomshoop en drie in Almelo. Op drie andere locaties in Almelo werd niets aangetroffen.

Dinsdag 3 juni werden in de loop van de dag in totaal acht locaties in Almelo en Vroomshoop bezocht in verband met het feit dat het vermoeden bestond dat er op deze locaties een hennepplantage aanwezig zou kunnen zijn. De controles werden uitgevoerd in goede samenwerking met de gemeente Almelo, Essent, Conet en Twente Milieu. Daarnaast waren meerdere afdelingen van de politie Twente bij de actie betrokken.

Op drie locaties in Almelo, aan de Adastraat, Meindert Hobbemastraat en de Platanenstraat, werd niets aangetroffen.

In een woning aan de Kroosstraat in Almelo werden in een vertrek achter het woongedeelte in totaal 300 planten aangetroffen en werd tevens geconstateerd dat de stroom buiten de meter om werd afgetapt. Alle apparatuur, inclusief de planten, is weggehaald en zal worden vernietigd. Een 19-jarige Almeloer, die niet op dat adres woonachtig is, is in de loop van de dinsdag aangehouden en later voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij wordt ervan verdacht de plantage te hebben geëxploiteerd.
(08-052170)

Aan de Graspieper in Almelo werd in een woning een in vol bedrijf zijnde plantage aangetroffen met in totaal 372 planten. Ook hier werd de stroom afgetapt naast de meter om en zal alles worden vernietigd. De 32-jarige bewoner moet nog worden gehoord en proces-verbaal zal tegen hem worden opgemaakt.
(08-061436)

In een schuurtje achter een woning aan de Beo in Almelo werden 20 planten aangetroffen. Ook hier is alles meegenomen en zal worden vernietigd. De 41-jarige bewoonster zal nog worden gehoord en kan een proces-verbaal tegemoet zien.
(08-052168)

Ook in Vroomshoop werd op een tweetal locaties een onderzoek ingesteld en waarbij plantages werden aangetroffen.

In een woning aan de Esdoornlaan in Vroomshoop werden in een viertal ruimtes in totaal 968 planten aangetroffen. Alle planten met de apparatuur die het kweken mogelijk maken zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. Tevens bleek dat de elektriciteit buiten de meter om werd afgetapt. Naar de exploitant van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.
(08-056942)

Als laatste werd een woning aan de Mauritsstraat in Vroomshoop bezocht en werden naast de benodigde apparatuur, 51 planten aangetroffen en inbeslaggenomen. Alles zal nadien op last van de officier van justitie vernietigd. De 47-jarige bewoner werd aangehouden en hij mocht na verhoor naar huis. Hij kreeg door justitie een boete opgelegd van 550 euro.
(08-056191)

tel. 053-4555588

---- --