BedrijfsautoRAI

Mondiale primeur voor nieuwe Michelin X Energy SaverGreen banden op nieuwste Renault Magnum

(6/3/2008)
Michelin laat de eerste exemplaren van de nieuwe Michelin X Energy SaverGreen banden exclusief op de nieuwste Renault Magnum monteren. Met dit exclusieve aanbod versterkt de Renault Magnum zijn unieke positie op de markt voor Long Distance trucks.
Michelin heeft bij de ontwikkeling van deze nieuwe banden de innovaties van Renault Trucks voor het vervoer over lange afstanden op de voet gevolgd. Uit dit partnership komt nu een bandenrange voort die de Renault Magnum in economisch opzicht nóg aantrekkelijker maakt. De Michelin X Energy SaverGreen banden verlagen het brandstofverbruik van de truck en daarmee ook de uitstoot van CO en broeikasgassen. Belangrijke zaken voor de transportsector waar de (voortdurend stijgende) brandstofkosten steeds zwaarder wegen: momenteel vormen ze al bijna een derde van de totale kosten van een transportbedrijf.

Michelin heeft zichzelf niet alleen ten doel gesteld om bij te dragen aan de milieu-efficiency van de Renault Magnum, maar mikt ook op optimale veiligheid van de gebruikers van haar producten. Deze veiligheid hangt af van de sterkte van het karkas en van de grip die de band biedt, ook onder slechtere rijomstandigheden. De Infinicoil architectuur van de Michelin X Energy SaverGreen zorgt voor een zeer robuust karkas. Daarnaast zorgt het double wave profiel, dat ontwikkeld is door Michelin Durable Technologies, voor extra grip.

Het Michelin X Energy SaverGreen leveringsprogramma combineert veiligheid met lagere exploitatiekosten dankzij een betere grip en een lager brandstofverbruik. Desondanks blijft de duurzaamheid van het allerhoogste niveau.