Politie Groningen

Woensdag 4 juni 2008

Provincie Groningen, 04-06-2008

Groningen: vrachtauto ramt slagboom brug

Het verkeer rondom het Julianaplein is dinsdagochtend enige tijd chaotisch verlopen. Aanleiding was een vrachtwagenchauffeur die tegen de slagbomen van de Julianabrug was gereden. Voordat de slagbomen naar beneden gingen, waren optische en auditieve waarschuwingssignalen in werking. De vrachtwagen reed echter door en kwam klem onder de slagboom te zitten. In samenwerking met de brugwachter kon de vrachtauto los komen. De afspraak was dat de chauffeur even verderop op de brugwachter zou wachten voor het uitwisselen van gegevens. De chauffeur is echter doorgereden en heeft zich nog niet gemeld. Door de vernielde slagboom, bleef de bruginstallatie in werking. Daardoor bleven de waarschuwingslichten knipperen en bleven de verkeerslichten in de richting van de brug op rood staan. Dit heeft enige tijd gezorgd voor chaotische verkeerssituaties. De politie is op zoek naar de vrachtwagenchauffeur. Hij reed in een rode combinatie met een kraaninstallatie.

Groningen: politie zoekt slachtoffer mishandeling

De politie is op zoek naar het slachtoffer van een mishandeling. Agenten werden donderdagnacht door de portier van een
horecagelegenheid in de Poelestraat in Groningen geattendeerd op een vechtpartij. Bij de vechtpartij is een onbekend gebleven man op de grond beland en vervolgens in zijn gezicht geschopt. De 26-jarige verdachte uit Groningen kon worden aangehouden. In zijn jaszak had hij een mes. Het mes is in beslag genomen. Het slachtoffer was op dat moment al weg. Hij heeft zich tot op heden nog niet bij de politie gemeld. De politie komt graag in contact met de man. Hij kan zich melden bij Regiopolitie Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: aanhoudingen na onenigheid

De politie heeft dinsdagmiddag in de Zilverlaan in Groningen twee Stadjers aangehouden. Aanleiding was onenigheid over de relatiekeus van de dochter van één van de verdachten. De 38-jarige vader wilde de vriend van zijn dochter te lijf gaan. Hij reageerde niet op bevelen van de gealarmeerde agenten. Uiteindelijk is hij met behulp van pepperspray aangehouden. Vervolgens wilde zijn 36-jarige broer zijn taak overnemen. Ook hij negeerde aanwijzingen van agenten. Hierop is ook hij aangehouden. Beide mannen zijn na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: auto belandt in tuin

Een 78-jarige automobilist uit Hoogezand is dinsdagavond met zijn auto in een tuin beland. De man wilde wegrijden aan de Verlengde Hereweg in Groningen. Even daarvoor had hij aangegeven dat hij zich niet lekker voelde. Op de Verlengde Hereweg raakte de man een geparkeerde auto en kwam vervolgens via een muurtje in een tuin tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Groningen: rijden onder invloed

Een 37-jarige automobiliste uit Groningen is dinsdagnacht aangehouden. De vrouw reed twijfelachtig over de Bordewijklaan in haar woonplaats. Bij controle bleek zij onder invloed van 1,15 promille alcohol. Ze heeft een rijverbod van 5 uur gekregen. Bovendien maakt de politie proces-verbaal op in verband met recidive.

Ook op de Nieuweweg in Groningen is een automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. Een 24-jarige man uit Groningen bleek bij controle onder invloed van 2,25 promille alcohol. Bovendien bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: aanhoudingen na ramkraak

De politie heeft dinsdagnacht twee mannen uit Hoogezand, 30 en 45 jaar, aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht eerder die avond een ramkraak te hebben gepleegd bij een autobedrijf aan de Sluiskade in Hoogezand. Bij het pand was een auto tegen de glazen toegangsdeur gereden. Diverse vitrines zijn vervolgens vernield. Meerdere goederen zijn weggenomen. Getuigen hadden een auto zien wegrijden met daarin twee personen. De auto werd vervolgens op de A7 aangetroffen. Beide inzittenden zijn aangehouden. De 30-jarige man verzette zich en bleef ook in de politieauto opstandig. Hierbij heeft hij vernielingen gepleegd aan de autodeur. In de woning van één van de verdachten werden diverse nieuwe goederen van het autobedrijf aangetroffen. Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek. De auto is in beslag genomen.

Winschoten: vrouw onwel na drugsgebruik

Een 25-jarige automobiliste uit Groningen is dinsdagavond met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw was bij een benzinestation aan de Sint Vitusholt in Winschoten vervelend geweest naar andere klanten. Op het moment dat een vriendin haar naar buiten wilde begeleiden werd zij onwel. De vrouw bleek verdovende middelen te hebben gebruikt. Zij is bewusteloos overgebracht naar het ziekenhuis. Bij controle bleek bovendien dat het rijbewijs van de vrouw geschorst was. De politie maakt proces-verbaal op.

Onderdendam: alcomobilist in de sloot

Een 40-jarige automobilist uit Warffum is dinsdagavond in de sloot beland. De man reed over de Warffumerweg in Onderdendam en verloor plotseling de controle over het stuur. Hij kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. Agenten troffen de auto in de sloot aan, maar de bestuurder was verdwenen. Na onderzoek troffen agenten de man thuis aan. Hij bleek onder invloed van 1,85 promille alcohol. De politie onderzoekt of de man ten tijde van het ongeval onder invloed was. Hij krijgt in elk geval proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Delfzijl: vrouw valt van kade

Een 49-jarige vrouw uit Delfzijl is dinsdagmiddag gewond geraakt. De vrouw was op een boot in de haven van Delfzijl aan het werk. Op een gegeven moment gleed zij uit en viel vanaf de kade op het dek van de boot. Een val van ongeveer drie meter. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht.

Godlinze/Bellingwolde: automobilisten in sloot

Een 21-jarige automobiliste uit Godlinze is dinsdagochtend in de sloot beland. De vrouw reed over de Provincialeweg in Godlinze. Door onbekende oorzaak verloor zij de controle over het voertuig. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook langs de Blijhamsterweg in Bellingwolde is dinsdagochtend een auto in de sloot terecht gekomen. Een 23-jarige automobilist uit Bellingwolde raakte in de berm. Na een stuurcorrectie belandde hij in de sloot. Ook hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt van beide ongevallen een rapportage.

Stadskanaal: vrouw gewond bij kop-staartaanrijding

Een 23-jarige automobiliste uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed op de Julianastraat in Stadskanaal en moest remmen voor afslaand verkeer voor haar. Een 41-jarige automobilist uit Stadskanaal zag dit te laat en botste op de auto voor hem. De automobiliste is met pijn aan haar nek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagochtend op verschillende locaties in Veendam, Wildervank en Muntendam het verkeer gecontroleerd. In totaal zijn 43 overtredingen geconstateerd: niet tonen rijbewijs (19x), niet dragen autogordel (11x), rijden onder invloed (1x), verlopen APK (4x), niet tonen kentekenbewijs (2x), niet tonen brommerrijbewijs (1x), overschrijden maximum snelheid (2x), gladde band (1x), onjuiste reflectie fiets (1x) en onjuiste hulpkoppeling (1x).

Oudeschans: scootmobiel in sloot

Een 60-jarige vrouw uit Middelharnis is dinsdagochtend met haar scootmobiel in de sloot beland. De vrouw reed over de Pastorieweg in Oudeschans. Zij kwam in de berm terecht en viel met scootmobiel en al om in de sloot. Voorbijgangers hebben de vrouw op het droge geholpen. Na controle bleek ze geen letsel opgelopen te hebben. Zij is per ambulance overgebracht naar een nabijgelegen camping waar zij verbleef. De scootmobiel is afgesleept.

Dokwerd: snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag op de Hoogeweg in Dokwerd een
snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 575, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.