Gemeente Aalten


Prinses Máxima opent Kulturhus in Lintelo

Op donderdag 5 juni opent Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden het Kulturhus van Lintelo. Het verenigingsgebouw Wilhelmina is verbonden met basisschool De Klimop en peuterspeelzaal t Treintje en uitgebreid met een sportzaal. Er vindt onderwijs en educatie plaats samen met voorzieningen voor maatschappelijke en zakelijke dienstverlening. Zowel sport-, muziek- en cultuurverenigingen als jeugdclubs krijgen hier onderdak. U leest binnenkort op de website meer informatie over deze feestelijke opening.

Henk Ormel, voorzitter verenigingsgebouw Wilhelmina: Door samenwerking te zoeken met de basisschool en de peuterspeelzaal is een uniek concept ontstaan. Met hulp van de initiatiefnemers en de vele vrijwilligers wordt deze prachtige voorziening gerealiseerd. Tijdens de opening wordt het Kulturhus concept toegelicht. De kinderen van basisschool De Klimop verzorgen samen met de verenigingen dan diverse workshops, die een goed beeld geven van het veelzijdige aanbod. Burgemeester Berghoef: Het Kulturhus staat voor combinatiemogelijkheden die bijna onbegrensd zijn. Het voorziet in de behoefte van de gemeenschap en hierdoor blijft er vertrouwen in de toekomst van Lintelo.

Samenwerking

Het initiatief van het Kulturhus komt vanuit het verenigingsgebouw Wilhelmina, basisschool De Klimop en peuterspeelzaal t Treintje. Wooncorporatie Wonion heeft dit initiatief omarmd en in samenwerking met de initiatiefnemers tot realisatie gebracht. Henk Veerman, directeur-bestuurder van Wonion: Dit is een prachtig voorbeeld van hoe een kleine woonkern als Lintelo met ondersteuning van een wooncorporatie voorzieningen in het leven kan roepen die een enorme impuls zijn voor de leefbaarheid binnen een kleine kern.

Concept Kulturhus

Kulturhus is een Scandinavisch begrip dat staat voor een veelzijdig gemeenschapscentrum, waarbij meer wordt gedeeld dan alleen de voordeur. Organisaties programmeren gezamenlijk activiteiten en beheren het gebouw. In een Kulturhus delen organisaties de verantwoordelijkheid, organiseren dat via een gezamenlijk management en bieden de lokale gemeenschap een divers aanbod aan voorzieningen. In 2000 is het concept geïntroduceerd in Overijssel, waarna het zich over Nederland heeft verspreid.

Kulturhus Lintelo

Nu nog in aanbouw zijnde Kulturhus