Gemeente Soest

Begrotingsmarkt op 5 juni

Datum: 09/05/2008

Begrotingsmarkt gemeenteraad op 5 juni

De gemeenteraad van Soest organiseert op donderdag 5 juni van 19.45 uur tot 20.45 uur een begrotingsmarkt in het gemeentehuis van Soest. Tijdens deze begrotingsmarkt kunnen inwoners en vertegenwoordigers van allerlei verenigingen/instellingen die (financieel) een belang bij de Voorjaarsnota hebben met de raadsleden spreken over de Voorjaarsnota. Ook wie alleen wil meeluisteren, is van harte welkom.

Voorgaande jaren vond de begrotingsmarkt plaats in het najaar. Dit jaar is besloten dit te vervroegen naar een moment voorafgaand aan de behandeling van de Voorjaarsnota. De Voorjaarsnota is hèt instrument voor de gemeenteraad om kaders te stellen voor de komende begroting 2009. De Voorjaarsnota is een eerste rapportage over de uitvoering van de begroting 2008 en een vooruitblik op de begroting 2009-2012. Het gaat dan niet alleen om de financiën, maar juist ook om de doelen en de maatschappelijke effecten van het beleid. Met de begrotingsmarkt wil de gemeenteraad graag van u horen wat uw mening is of wat u nog wilt inbrengen als het om de Voorjaarsnota (en daarmee indirect de begroting) gaat.

Hoe werkt de begrotingsmarkt?
Om de gemeenteraad tijdens de begrotingsmarkt toe te kunnen spreken, is vooraf aanmelden noodzakelijk. De aangemelde onderwerpen worden vervolgens over maximaal drie bijeenkomsten verdeeld. Deze bijeenkomsten vinden tegelijkertijd plaats. Daarbij kunnen raadsleden u vragen stellen, wat u de gelegenheid geeft uw inbreng eventueel mondeling aan te vullen.

Waar en wanneer?
U kunt zich tot maandag 2 juni aanmelden (Vliem@soest.nl) als u wilt deelnemen aan de begrotingsmarkt. Het programma van deze avond wordt na 2 juni opgesteld, zodra duidelijk is welke onderwerpen door inwoners en vertegenwoordigers van verenigingen/instellingen zijn aangedragen.

Vervolg van raadsbehandeling
Na de begrotingsmarkt vindt op donderdag 16 juni de eerste bespreking van de Voorjaarsnota plaats. Vervolgens neemt op donderdag 3 juli de gemeenteraad een definitief besluit over de Voorjaarsnota. In november is de uiteindelijke begrotingsbehandeling.

.