Gemeente Borsele

Jongerenraad Borsele gaat voor veiligheid

De werkgroep Veiligheid van de Jongerenraad Borsele kondigt aan dat op 5 juni aanstaande de verkeersveiligheidfilm âVoor deze even keerâ in première gaat.

Deze film is gemaakt naar aanleiding van cijfers over de verkeersongevallen in de gemeente Borsele. In de gemeente Borsele zijn er tussen 2001 en 2005 totaal 99 doden en ziekenhuisgewonden geweest als gevolg van een verkeersongeval. Hiervan is ongeveer de helft jonger dan 24 jaar. In de leeftijdscategorie 16-17 jaar vallen de meeste slachtoffers.

Door deze cijfers zijn de leden van de werkgroep naar de adviseur veiligheid van de gemeente Borsele gegaan, om te kijken wat ze hiermee konden doen. Na een aantal avonden brainstormen is deze film tot stand gekomen.

Hierna is het idee ontstaan om een film te maken die vanuit het perspectief van de jongeren is gefilmd en waarin eveneens te zien is hoe overige weggebruikers tegen het gedrag van jongeren aankijken. Immers, jongeren hebben vaak geen zicht op het effect van hun gedrag op andere weggebruikers. Aan de hand van verschillende situaties waarin zowel jongeren als ouderen betrokken zijn wordt de jongeren duidelijk gemaakt wat nou werkelijk het effect is van luisteren naar muziek door middel van een mp3speler. het niet uitsteken van een hand of het fietsen met vier man naast elkaar.

De film van de Jongerenraad Borsele is gemaakt in samenwerking met het filmbedrijf Shortfilms uit Den Haag en mede mogelijk gemaakt door de Jongerenraad Borsele, de Provincie Zeeland, het ROVZ, de gemeente Borsele en de Politie Zeeland.

Voor genodigden zal op 5 juni de première van de film zijn in De Stenge te Heinkenszand. In de periode vanaf 5 juni tot aan de zomervakantie zal de film worden vertoond op alle basisscholen in de gemeente Borsele.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.jongerenraadborsele.nl