Boek nu je unieke Virgin Galactic ruimtereis bij Your Galaxy Benelux!

28/05/2008 10:42

Ronald Heister Public Relations

Op donderdag 5 juni vindt de lancering plaats van Your Galaxy Space Tourism, Education & PR, een nieuwe en unieke mogelijkheid voor de inwoners van Nederland, België en Luxemburg om ruimtereizen te boeken via de Nederlandse vertegenwoordiger van Virgin Galactic. Het agentschap is de eerste en enige officiële vertegenwoordiger in de Benelux van 's werelds eerste commerciële ruimtevaartonderneming Virgin Galactic. Vanaf 2009 vliegen de eerste ruimtetoeristen door de dampkring heen in een echt ruimteschip. Wereldwijd hebben inmiddels méér dan 260 mensen een ruimtereis geboekt.

"Een eerste ruimteschip vol met Nederlanders zoeken we" aldus Ronald Heister, directeur van Your Galaxy Space Tourism, Education & PR, gevestigd te Amsterdam. " En niet alleen bekende Nederlanders! In principe kan bijna iedere Nederlander met ons mee de ruimte in. Slechts zo'n 450 astronauten, wetenschappers met een jarenlange training, waren eerder in de ruimte. Maar nu is het voor ons allemaal mogelijk om een jongensdroom werkelijkheid te laten worden. Wie zich nu opgeeft, heeft werkelijk iets heel bijzonders te vertellen!"

Your Galaxy is een zogeheten 'Accredited Space Agent' en de enige officiële vertegenwoordiger in de Benelux van Sir Richard Branson's Virgin Galactic, onderdeel van de Virgin Group. Virgin Galactic zal als eerste commerciële ruimtevaartonderneming ter wereld de groeiende markt van ruimtetoerisme openbreken. Stephen Attenborough, commercieel directeur van Virgin Galactic, presenteert op 5 juni de nieuwste ruimtevaartplannen aan de Nederlandse pers en ondertekend het exclusieve contract.

Uit recent onderzoek is gebleken dat ruim 70% van de Nederlanders tussen de 20 en 49 jaar de unieke ervaring van een ruimtereis zou wil meemaken. Onder de 20- tot 29-jarigen is de interesse voor het reizen door de ruimte het hoogst, ruim 81% zoekt het graag in hogere sferen.

Zoals Charles Lindbergh wereldberoemd werd doordat hij in 1927 als eerste piloot solo en non-stop over de Atlantische Oceaan vloog, net zo bijzonder is het dat vanaf 2009, dankzij innovatieve technieken en jarenlange wetenschap, mensen een reis door de ruimte kunnen maken. 'In de toekomst zullen mensen net zo eenvoudig de ruimte ingaan zoals ze nu het vliegtuig pakken', aldus Ronald Heister, de officiële Nederlandse vertegenwoordiger van Virgin Galactic in de Benelux.

Het ruimteschip, waarmee de toeristen een baan om de aarde draaien, wordt bestuurd door twee piloten en kan zes passagiers vervoeren. Een kaartje voor deze unieke buitenaardse belevenis kost ongeveer US dollar 200.000 (ca. 137.000 euro). Dat is slechts een fractie van de 20 miljoen dollar die eerder werd betaald voor een commerciële ruimtereis. Deze exclusieve ruimtereis met Virgin Galactic bestaat uit een volledig verzorgd driedaagse programma inclusief een training om goed voorbereid de stap in de ruimte te zetten en de ruimtevlucht zelf.

Meer weten? Kijk vanaf 5 juni op: www.yourgalaxy.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.yourgalaxy.nl