Gemeente Leudal


Dorpsraden komen met eigen dorpsplannen

Op 5 juni aanstaande zullen de dorpsraden van de kernen Ell, Haler-Uffelse, Hunsel, Ittervoort en Neeritter hun dorpsontwikkelingsplannen presenteren aan het college van B&W van Leudal. In deze plannen hebben de dorpsraden, samen met de bewoners van de kernen een visie opgesteld over wat er de komende jaren moet gebeuren om de leefbaarheid van de kernen te optimaliseren.

Dorpsraden komen met eigen dorpsplannenEén van de accenten voor de toekomst van de gemeente Leudal, zoals blijkt uit de strategische visie 2020, is het ontwikkelen van dorpsontwikkelingsplannen. De dorpsraden spelen daarbij een belangrijke rol. Eind 2007 hebben alle dorpsraden een convenant afgesloten met de gemeente, waardoor ze een officiële status kregen om een eigen visie over hun dorp te ontwikkelen. De raden van Hunsel, Ell, Haler-Uffelse, Ittervoort en Neeritter zijn hiermee van start gegaan. Samen met een externe adviseur en met hulp van inwoners van de kernen hebben ze een visie opgesteld over hoe de komende jaren om moet worden gegaan met de leefbaarheid. Naast het ontwikkelingsplan voor hun eigen kern, hebben ze ook meegewerkt aan de ontwikkeling van een visie voor het hele buitengebied rondom deze kernen (Leudal-west). Hier is gekeken hoe men om zou kunnen gaan met landschap en natuur, bedrijvigheid in het buitengebied, recreatie en toerisme en verkeer. De gemeente zal in overleg met de dorpsraden kijken hoe plannen van de dorpen en de strategische visie van de gemeente in elkaar kunnen worden geschoven om te komen tot een concrete uitwerking.

Op een feestelijke bijeenkomst op 5 juni a.s. zullen de plannen officieel openbaar gemaakt worden. Dit vindt plaats in Gemeenschapshuis "De Mortel", om 19.30 uur.