Gemeente Borsele

Borselse Schoolsport Olympiade dit jaar in teken van âechteâ Olympische Spelen

Heinkenszand, 29 mei 2008

Op donderdag 5 juni aanstaande organiseert de gemeente Borsele weer de jaarlijkse Schoolsport Olympiade; een sportieve strijd tussen de leerlingen van groep 7 en 8 van de Borselse basisscholen. In totaal nemen bijna 400 kinderen, afkomstig van 17 basisscholen en onderverdeeld in 40 teams, aan deze sportieve dag deel. De Schoolsport Olympiade vindt plaats op de sportvelden van s.v. Apollo â69 in âs-Gravenpolder. De opening is rond 9.20 uur. Om 15.15 uur wordt bekend welk team de wisselbeker in ontvangst mag nemen.

De Schoolsport Olympiade staat dit jaar â hoe kan het ook anders?! â in het teken van de Olympische Spelen. De âechteâ Olympische Spelen vinden dit jaar plaats in Beijing, China. Duizenden sporters van over de hele wereld strijden daar in verschillende takken van sport om een plekje op het podium. Datzelfde gaan de leerlingen van de verschillende basisscholen doen! En hoewel winnen natuurlijk leuk is, geldt net als bij de echte Olympische Spelen dat meedoen belangrijker is dan winnen!

Tijdens de Schoolsport Olympiade staan verschillende Olympische sporten op het programma, waaronder handbal, voetbal, atletiek, hockey en volleybal.

Ook dit jaar worden de verschillende onderdelen deskundig begeleid door studenten van het CIOS in Goes.

Bij slecht weer (regen) gaat de Schoolsport Olympiade niet door.

Â