Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Vergadering commissie Afrikaanderwijk-Hillesluis 5 juni 2008

Donderdag 5 juni 2008 vergadert de commissie
Afrikaanderwijk-Hillesluis vanaf 20.00 uur in de raadszaal van het deelgemeentekantoor aan de Maashaven O.z. 230. Bewoners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Agenda


1. Opening en vaststellen agenda door voorzitter
2. Mededelingen
Mededelingen van de commissievoorzitter

3. Presentatie jeugdschouw Hillesluis
In 2008 heeft een groep van jongeren uit Hillesluis samen met de jongerenmakelaar een pleinenschouw gehouden in de wijk. De jongeren zullen tijdens de vergadering een presentatie geven over de uitkomsten van die schouw. Portefeuillehouder Baruch is uitgenodigd om de vervolgstappen na de pleinenschouw toe te lichten.

4. Vragenhalfuur
Gelegenheid voor bewoners om vragen te stellen. De vragen dienen tenminste 24 uur voor de vergadering schriftelijk of per e-mail bij de griffie te worden aangeleverd

5. Beleidsregel Parkeren op Afrikaanderplein bij bijzondere gelegenheden
Op 22 maart 2007 heeft de deelraad een motie van de PvdA aangenomen over Parkeren Afrikaanderplein. Het Dagelijks Bestuur heeft vervolgens de beleidsregel Parkeren op Afrikaanderplein bij bijzondere gelegenheden vastgesteld. Het Dagelijks Bestuur heeft de raad verzocht om deze regeling te bespreken. Het presidium heeft besloten dit onderwerp door te verwijzen naar de commissie Afrikaanderwijk-Hillesluis. Portefeuillehouder Yesildal zal aanwezig zijn om een toelichting te geven en eventuele vragen te beantwoorden.

6. Stand van zaken Afrikaandermarkt
Op verzoek van commissielid El Mahi (GroenLinks) is de stand van zaken rond de Afrikaandermarkt geagendeerd. Hij heeft een aantal vragen over de oplevering van de markt, de uitvoering van het inrichtingsplan en een mogelijke evaluatie. Portefeuillehouder Yesildal is uitgenodigd om een toelichting te geven en de vragen te beantwoorden.

7. Eetwijk
Op verzoek van GroenLinks is de situatie rond de Eetwijk geagendeerd. GroenLinks vraagt de steun van de commissie om het Dagelijks Bestuur te verzoeken op korte termijn een evaluatierapport over de Eetwijk naar de deelraad te sturen. Portefeuillehouder Kronenberg is uitgenodigd om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

8. Boulevard Zuid
Commissielid Van Rijn (Leefbaar Rotterdam) heeft verzocht om de stand van zaken rond de Boulevard Zuid te agenderen. Hij heeft een aantal vragen rond de veiligheid en schoon en heel op de boulevard, de mogelijke verwerving van vastgoed in het gebied, de laanmanagers en het actieprogramma voor de boulevard. Portefeuillehouder Kronenberg is uitgenodigd om een toelichting op de stand van zaken te geven en vragen te beantwoorden.
9. Rondvraag en sluiting

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.

Voor de volledige stukken kunt kijken onder het kopje "Politiek/bestuursinformatie" BIS