Gemeente Dirksland


Aanbieden brochure "Goeree-Overflakkee zorgt"

Het Regionaal Zorgoverleg (REZO) presenteert tijdens haar vergadering op donderdag 5 juni de brochure `Goeree-Overflakkee Zorgt'. Deze brochure wordt aangeboden aan wethouder Petra 't Hoen van de gemeente Oostflakkee en de heer Martin Mostert van de Provincie Zuid-Holland.

Na de presentatie wordt de brochure verspreid onder bestuurders, beleidsambtenaren en maatschappelijke organisaties op Goeree-Overflakkee. De brochure bevat een twintigtal projecten op het gebied van zorg, wonen en welzijn, die op Goeree-Overflakkee zijn gerealiseerd. De vergadering wordt gehouden in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge en begint om 15.00 uur.

Het REZO is in 1995 opgericht als een platform van overleg tussen alle organisaties die betrokken zijn bij de zorg voor ouderen en mensen met een beperking op het Goeree-Overflakkee. De leden zijn onder andere de vier gemeenten, de zorgaanbieders, de zorgvragers, het zorgkantoor, het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), de zes woningbouwverenigingen, welzijns- en zorginstellingen en ouderen- en patiƫntenorganisaties.

Het doel van deze brochure is de lezer een idee te geven van de grote variatie aan voorzieningen die op ons eiland tot stand zijn en worden gebracht. Deze voorzieningen hebben het doel de kwaliteit van het leven, van zowel senioren als mensen met een beperking, te vergroten.

In de brochure staat een twintigtal projecten beschreven, aangedragen door de leden van het REZO. In het voorwoord refereert voorzitter Olfert Dapper aan de uitdagingen die de komende jaren voortvarend aangepakt moeten worden. De toenemende vergrijzing van de bevolking en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning vragen om andere, nieuwe en creatieve oplossingen op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Het REZO Goeree-Overflakkee hoopt met de voorbeelden in de brochure de deelnemers te stimuleren om nieuwe paden in te slaan en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.