Vesteda


Oplevering eerste woningen New Amsterdam Zuidas Amsterdam 5 juni 2008
PERSBERICHT

Vandaag zijn de 174 luxe appartementen in de woontoren New Amsterdam, gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, opgeleverd aan Vesteda door het consortium Mahler4. New Amsterdam is de eerste woontoren binnen het project Mahler4, dat verder bestaat uit zes megakantoren, horeca en winkels. New Amsterdam is vooralsnog de eerste woontoren op de Zuidas en vormt een belangrijke mijlpaal voor het gebied. Menging van het kantorenmilieu met woningen en andere functies is essentieel om de internationale gebiedskwaliteit te bereiken die de ontwikkelaars voor ogen staat. Het consortium Mahler4, bestaande uit Fortis Vastgoed Ontwikkeling, G&S Vastgoed en ING Real Estate vierde de oplevering vandaag met de belegger Vesteda en de gemeente Amsterdam.

Mahler4 bevindt zich in het hart van de Zuidas en grenst aan de Buitenveldertselaan, de Gustav Mahlerlaan, het Mahlerplein en de Ringweg A10. Mahler4 is een hoog stedelijk gebied met voornamelijk kantoren voor het topsegment. Gerenommeerde bedrijven als bijvoorbeeld Google, Houthoff Buruma, Boekel de Nerée en Baker & McKenzie hebben hier reeds hun intrek genomen. Het toevoegen van functies aan het kantorenmilieu was essentieel om dit gebied tot een internationaal succes te maken, daar waren de overheid en de ontwikkelaars het snel over eens. Vandaag wordt daartoe de eerste woontoren van de Zuidas opgeleverd. Foppe Kooistra, voorzitter consortiumbestuur Mahler4, CEO Fortis Vastgoed Ontwikkeling: "In dit kader zijn wij ook zeer blij met Vesteda als professionele partner. We complimenteren hen dan ook in het bijzonder met de stap die zij als ondernemer nemen om - als eerste
- ook wonen op de Zuidas mogelijk te maken." Vesteda investeert in New Amsterdam meer dan EUR120 mln. Huub Smeets, CEO Vesteda: "Een fors bedrag dat we hier investeren als pionier in het (kwalitatief hoge) woonsegment omdat wij vertrouwen hebben in de Zuidas, óók als aantrekkelijke woonlocatie. De kwaliteit van het openbaar gebied is hierbij een heel belangrijke."

Eerste woningen op de Zuidas
Vesteda kocht de eerste 18 verdiepingen, in totaal 174 van de 194 appartementen, van het 24 verdiepingen tellende gebouw van het consortium Mahler4. Huub Smeets: "Vesteda wil de komende jaren zo'n
1.200 huurwoningen op de Zuidas realiseren; met deze 174 in New Amsterdam is de eerste stap gezet." In New Amsterdam verhuurt Vesteda 45 reguliere appartementen (105 tot 180 m², gestoffeerd), 28 Office Apartments (150 tot 237m², gestoffeerd en voorzien van twee entrees voor werken en wonen) en 101 Serviced Apartments (53 tot 175 m², volledig gemeubileerd). Met deze woonmix bedient Vesteda een brede doelgroep van welgestelde alleenstaanden, tweeverdieners en expats, zowel in short stay als extented stay. Half juni wordt gestart met de verhuur van de appartementen. Op www.newamsterdam.nl kunnen geïnteresseerden in een huurappartement terecht voor meer informatie. De 6 bovenste verdiepingen van de woontoren New Amsterdam tellen nog eens 20 koopappartementen en penthouses, met verkoopprijzen van 800.000 tot ruim 2 miljoen Euro en oppervlakten variërend van 180m² tot 416 m². Deze appartementen zijn reeds verkocht door het consortium Mahler4.

Nieuwste vormen van service en leisure
Alle bewoners van de woontoren New Amsterdam, zowel de huurders als de kopers, kunnen gebruik maken van de voorzieningen binnen New Amsterdam, waaronder de health club met een zwembad, fitnessruimte en een sauna. Alle woningen zijn voorzien van een domoticasysteem. Met dit systeem kan elektrische apparatuur binnen de woning (of op afstand via internet) worden bestuurd. Ook zorgservice en dagelijkse diensten als het bestellen van boodschappen, bloemen, een personal trainer, reservering van tickets voor bijvoorbeeld het theater en maaltijden kunnen via dit systeem en via het serviceteam - verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding in het gebouw - worden geregeld. Bewoners kunnen daarnaast een volledig ingerichte guestroom boeken voor logees en er is een professionele laundry aanwezig met wasmachines, drogers en een strijkvoorziening. De hoge standaard van wonen en voorzieningen wordt weerspiegeld door de gevels en het gebruik van duurzame, goed verouderende materialen en materialen met een chique uitstraling zoals travertin, aluminium en glas. Het gebouw en het interieur is ontworpen door de Architekten Cie.

Grote behoefte aan topmilieu
De koopappartementen zijn razendsnel verkocht en ook voor de huurappartementen is nu al veel animo. Hoewel de verhuur nog niet officieel is gestart is Vesteda al in gesprek met internationale bedrijven en particulieren. Foppe Kooistra: `Dat bewijst dat er grote behoefte is aan een topmilieu van internationale kwaliteit, met een 24-uurs economie en allerlei voorzieningen. En dat dit maar op een plek gerealiseerd kan worden. Hier! Kooistra, namens het consortium, en Smeets zijn het eens over de toekomstmogelijkheden die de Zuidas biedt als strategisch gelegen scharnierpunt tussen wonen en werken, bovenop een openbare vervoersas, via het dokmodel fysiek gekoppeld aan de stad. Op www.mahler4.nl vindt u meer informatie.

Over Fortis Vastgoed Ontwikkeling
Fortis Vastgoed Ontwikkeling is een professionele, slagvaardige en betrouwbare vastgoedontwikkelaar. Wij verdiepen ons in de markt en de lokale situaties met oog voor lange termijn perspectieven. Onze formules zijn aansprekend voor zowel de belegger die rendement als hoogste goed ziet, alsook de gebruiker die wij pasklare huisvesting bieden. Wij zoeken voor iedere specifieke situatie een oplossing die aansluit bij maatschappelijke ontwikkelingen en de leefbaarheid van de omgeving vergroot. Meer informatie is beschikbaar op www.fortisvastgoed.nl

Fortis Vastgoed Ontwikkeling maakt deel uit van Fortis Verzekeringen Nederland. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,3 miljard (29/02/2008), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Samen met ABN AMRO zijn wij aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 85.000 gedreven, professionele medewerkers. Hierdoor zijn wij een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa, een eersteklas vermogensbeheerder en een van de drie grootste private bankers. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com.

Over ING Real Estate Development
ING Real Estate is een geïntegreerde vastgoedonderneming, die zich richt op ontwikkeling, financiering en vermogensbeheer van kwalitatief hoogwaardig vastgoed in alle belangrijke markten wereldwijd met een zakenportefeuille van meer dan 100 miljard euro. ING Real Estate is een toonaangevende internationale vastgoedonderneming en verleent diensten aan een breed cliëntenbestand vanuit kantoren in 21 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. ING Real Estate is onderdeel van ING Groep, een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING heeft meer dan 75 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 50 landen. Zie ook www.ingrealestate.com.

Over G&S Vastgoed
Zie www.gensvastgoed.nl.

Over Vesteda
Vesteda is een vastgoedbeleggingsfonds met een exclusieve focus op wonen. Vesteda ontwikkelt, verhuurt en exploiteert woningen met een huurprijs vanaf EUR600 per maand. De Vesteda-portefeuille omvat zo'n 28.000 appartementen en woningen die zich voornamelijk bevinden in en rond de grote en middelgrote steden. Vesteda richt zich met name op vijftigplussers, jongere alleenstaanden en tweeverdieners. Vesteda is niet-beursgenoteerd, aandeelhouders in Vesteda zijn institutionele beleggers. Zie ook www.vesteda.com.


---

----------


Noot voor de redactie,