Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 juni 2008

Motorrijder betrokken bij aanrijding, is onder invloed en moet nog boetes betalen

Enschede

Een 32-jarige motorrijder uit Enschede bleek, toen hij betrokken was bij een aanrijding, onder invloed van alcohol te zijn en hij moest nog een aantal openstaande boetes betalen.

Woensdagavond 4 juni werd om ongeveer 19.15 uur gemeld dat op de GJ van Heekstraat in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 25-jarige automobiliste uit Enschede vanaf de Toekomststraat de GJ van Heekstraat op wilde rijden, hierbij zag zij een 32-jarige motorrijder uit Enschede over het hoofd. Er was alleen sprake van materiele schade maar de motorrijder bleek bij controle de nodige alcoholische versnaperingen te hebben genuttigd.

Aan het bureau wees de ademanalyse 0.83 promille uit. Bovendien werd bij navraag duidelijk dat de 32-jarige nog en tweetal boetes had openstaan met een totale "waarde" van ruim 245 euro. Deze zijn door hem betaald. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-071128)

Aanhouding na bedreigen met mes en poging ermee te steken

Enschede

Een 40-jarige Enschedeër is woensdagavond 4 juni aangehouden omdat hij gepoogd had een 41-jarige plaatsgenoot met een mes te steken.

Woensdagavond 4 juni werd omstreeks 20.00 uur gemeld dat er op de Markveldebrink in Enschede problemen waren en dat er mensen ruzie met elkaar hadden. Verteld werd dat een man, naar later bleek een 40-jarige Enschedeër, aan de deur van de flatwoning was gekomen bij een 41-jarige bewoner. Deze laatste was samen met nog enkele anderen op het balkon van zijn woning aan het barbecuen.

Bleek dat de man die voor deur stond, de 40-jarige, een probleem wilde uitvechten met een van de bezoekers. Hij probeerde de 41-jarige bewoner te steken met een mes en deze werd bovendien bedreigd. Toen de bezoekers ook bij de voordeur kwamen rende de 40-jarige weg en gooide het mes over de balustrade naar beneden. De 41 jarige ging achter hem aan en beneden gekomen sprak hij hem op zijn gedrag aan. Hier werd het mes door de 40-jarige weer gepakt en werd opnieuw getracht de bewoner te steken. Door de toegangsdeur van het flat dicht te gooien kon hij e.e.a. voorkomen en de belager rende weg. Aan de hand van het signalement werd deze laatste, de 40-jarige Enschedeër, op de Wienebrink in Enschede gesignaleerd en aangehouden.

Aan het bureau werd hij in de loop van de woensdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 41-jarige bewoner komt aangifte doen. (08-071141)

Twee jeugdige fietsen diefjes aangehouden

Enschede

Twee Enschedese jongentjes van 13 en 15 jaar werden woensdagavond 4 juni aangehouden omdat zij op het Stationsplein in Enschede geprobeerd hadden een fiets te stelen.

Woensdagavond 4 juni om ongeveer 22.00 uur werd gemeld dat twee stadswachten op het Stationsplein in Enschede twee jongens hadden gepakt die een fiets wilden stelen. Aangehouden werden Enschedese jongens van 13 en 15 jaar. Zij vertelden dat ze in de stad waren geweest en dat, toen ze naar huis wilden, ze tot de ontdekking kwamen dat er geen bus reed. Hierop hadden ze maar een fiets gepakt die niet afgesloten bij het Station had gestaan.

De twee zijn overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. De ouders werden hiervan in kennis gesteld. In de loop van donderdagmorgen de 5e juni zijn beiden afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-071186)

Autodief op heterdaad betrapt

Hengelo

Een 24-jarige man uit Borne werd donderdagmorgen 5 juni op de Wilgenweg in Hengelo betrapt terwijl hij een auto die daar geparkeerd stond had opengemaakt en spullen daaruit wilde meenemen.

Een politieman die donderdagmorgen 5 juni om ongeveer 00.15 uur, zijn diensthond uitliet op een uitlaatterrein op de hoek Wilgenweg - Achterhoekse Molenweg in Hengelo, viel het gedrag op van een man die over de Wilgenweg liep. Toen hij e.e.a. ging controleren zag hij dat de man in een bestelauto zat en deze doorzocht. Toen de man de politieman zag rende hij er hard vandoor en stopte ook niet toen geroepen werd dat de hond ingezet zou worden. Deze werd daarop ingezet en de man werd daardoor tot stoppen gedwongen.

Hij, een 24-jarige man uit Borne, werd aangehouden en in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis om aan zijn opgelopen bijtwonden te worden behandeld. Toen dit was gebeurd werd hij op het politiebureau voor verder onderzoek opgesloten.

De eigenaar van de bestelbus werd gewaarschuwd en een aangifte werd opgenomen. (08-071212)

Twee personen aangehouden met harddrugs in de auto

Vroomshoop

Twee inwoners van Vroomshoop, een 19-jarige man en een 20-jarige vrouw, werden donderdagmorgen 5 juni aangehouden omdat er bij een controle harddrugs in hun auto werden aangetroffen.

Donderdagmorgen 5 juni om ongeveer 02.00 uur werd op de Churchillstraat in Vroomshoop een personenauto gecontroleerd. Omdat de controlerende politiemensen wisten dat de bestuurder een harddrugs gebruiker is, werd in het kader van de opiumwet een onderzoek in de auto ingesteld.

In de auto werden op verschillende plaatsen flesjes met een stroperige vloeistof, waarschijnlijk GHB, aangetroffen. Daarnaast werden een tweetal zakjes gevonden met een wit poeder, mogelijk cocaïne.

Omdat onduidelijk werd wie van de beide inzittenden, de 19-jarige bestuurder dan wel de 20-jarige passagiere, beiden afkomstig uit Vroomshoop, de eigenaar was van de aangetroffen spullen, zijn ze alle twee aangehouden en voor de rest van de nacht op het politiebureau opgesloten. Een onderzoek wordt ingesteld. (08-071233)

Bestuurder scootmobiel gewond bij aanrijding

Haaksbergen

Een 68-jarige, uit Haaksbergen afkomstige bestuurder van een scootmobiel, raakte woensdagmorgen 4 juni gewond bij een aanrijding in zijn woonplaats.

Woensdagmorgen 4 juni om ongeveer 11.00 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Frans Halsstraat - Gerard Terborghstraat in Haaksbergen. Bleek dat een 24-jarige automobiliste uit Haaksbergen, rijdend over de Gerard Terborghstraat niet voldoende ruimte had gelaten, toen zij de Frans Halsstraat in wilde rijden, aan een 68-jarige bestuurder van een scootmobiel, ook uit Haaksbergen die op de kruising reed.

Een aanrijding was het gevolg en de 68-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het MST in Enschede. (08-070849)

Drie gewonden bij kettingbotsing

Deurningen

Bij een kettingbotsing op de Vliegveldweg in Deurningen, waarbij vier personenauto's betrokken waren, raakten woensdagmiddag 3 personen gewond.

Woensdagmiddag 4 juni werd om ongeveer 16.40 uur een aanrijding gemeld op de Vliegveldstraat in Deurningen. Ter plaatse bleek dat in totaal vier personenauto bij de aanrijding betrokken waren.

Een 46-jarige automobilist uit Oldenzaal had komend uit de richting Enschede te laat in de gaten dat het verkeer stil stond. Hierdoor botste hij tegen de auto van een 25-jarige mevrouw uit Enschede die hierdoor naar links uitweek waardoor de 46-jarige ook tegen een daarvoor stilstaande auto van een 49-jarige Enschedese reed. Deze laatste reed op haar beurt tegen de auto van een voor haar staande 51-jarige mevrouw uit Hengelo.

In totaal raakten drie personen gewond. De 25-jarige en de 49-jarige Enschedese dames en een 16-jarige dochter van de 51-jarige mevrouw uit Hengelo. De eerste twee zijn door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis en de 16-jarige is door haar moeder, op advies van de ambulancebroeders, voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De auto's van de 25-jarige en de 49-jarige Enschedese bestuursters waren dusdanig beschadigd dat ze zijn afgesleept. De auto van de 25-jarige is hoogstwaarschijnlijk total-loss. Tegen de 46-jarige Oldenzaler, de veroorzaker van de aanrijding, wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-071103)

Twee scooterbestuurders gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Twee scooterbestuurders uit Oldenzaal van 17 en 19 jaar, raakten woensdagavond 4 juni bij een aanrijding in hun woonplaats gewond. Van de 19-jarige is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik.

Woensdagavond 4 juni om ongeveer 21.40 uur werd een aanrijding gemeld op het fietspad van de Zilverschoon in Oldenzaal. Bleek dat twee scooterbestuurders, beiden afkomstig uit Oldenzaal en 17 en 19 jaar oud, met elkaar in aanrijding waren gekomen. Hoe de aanrijding is ontstaan is nog niet duidelijk, vermoedelijk hebben geen van beiden voldoende recht gehouden toen ze elkaar tegemoet kwamen.

Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar van de 19-jarige, in verband met mogelijk alcoholgebruik, een bloedproef is afgenomen door een gemeentearts. (08-071195)

Geheime zender uit de lucht

Ambt Delden

De geheime zender "Kwakkel FM", is woensdagavond 4 juni door het Agentschap Telecom samen met de politie uit de lucht gehaald.

Woensdagavond 4 juni om ongeveer 18.30 uur werd door de politie assistentie verleend aan het Agentschap Telecom die op de Twickelerweg in Ambt Delden een geheime zender uit de lucht haalden. Er werd op dat moment onder de naam "Kwakkel FM" uitgezonden vanuit een schuur en achter de knoppen zat een 17-jarige jongen uit Goor. De apparatuur is inbeslaggenomen en tegen de 17-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-071116)

Automobilist raakt door onbekende oorzaak te water

Hellendoorn

Een 44-jarige automobilist uit Almelo is woensdagavond 4 juni door nog onbekende oorzaak in het kanaal terechtgekomen langs de Hancateweg Oost in Hellendoorn. Woensdagavond 4 juni werd om ongeveer 22.40 uur gemeld dat er een auto in het water van het kanaal langs de Hancateweg Oost in Hellendoorn terecht was gekomen. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen zat de bestuurder, die zelf uit de auto was geklommen, op de kant en de auto hing half in het water.

De man, een 44-jarige inwoner van Almelo, had geen idee hoe hij daar terecht was gekomen en werd met een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Om alcoholgebruik uit te sluiten dan wel te constateren is in het ziekenhuis een bloedproef door een gemeentearts afgenomen.

De auto is uit het kanaal gehaald en afgesleept. (08-071194)

Door Jan Camphuis: 053-4555588


---- --