Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 mei 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Jaarverslag Gemeentelijke Ombudsman 2007. Toelichting: Er vond maar een beperkt aantal onderzoeken plaats, waarbij geen specifieke aandachtspunten zijn gevonden. Volgens de Gemeentelijke Ombudsman kan worden vastgesteld dat de klachtbehandeling bij de gemeente kennelijk goed werkt: van de burgers die door de Gemeentelijke Ombudsman werden terugverwezen naar de gemeente kwam er geen enkele in tweede instantie bij de ombudsman terug. Ambtelijk advies: Voorgesteld wordt het jaarverslag 2007 van de Gemeentelijke Ombudsman voor kennisgeving aan te nemen en ter kennisname te brengen aan de raad. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Wijziging Mandaatbesluit. Toelichting: De Bijlage van het Mandaatbesluit 2008 is aangepast in het kader van efficiëntie, met name op het gebied van (en in overleg met) de sector Grondgebied. Het Mandaatbesluit 2008 is op enkele punten juridisch verbeterd. Ambtelijk advies: Voorgesteld wordt het Mandaatbesluit 2008 met Bijlage vast te stellen. Het Mandaatbesluit 2008 vastgesteld op 29 januari 2008 wordt hierbij automatisch ingetrokken. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Uitwerking CAO gemeenten 2007-2009. Ambtelijk advies:
1. LOGA-ledenbrieven en wijzigingen aangeven in de diverse bijlagen vaststellen. 2. Medewerkers, zonodig, nader over de diverse onderwerpen informeren. 3. Zonodig, nadere uitwerking geven aan de diverse onderwerpen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Herziening van het bovenwettelijke werkloosheidsstelsel. Ambtelijk advies:
1. Vaststellen van de circulaire van het LOGA van 25 april 2008 CvA/U200800330 en wijzigingen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling overeenkomstig de bijlagen. Aanbevolen wordt de wijzigingen uit de bijlage I, na besluitvorming per 1 juli 2008, te laten ingaan (zie bijlage).
2. Medewerkers informeren. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
6. Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening. Toelichting: Op 1 januari 2008 is het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer in werking getreden. Het Besluit horeca-, sport-, en recreatieinrichtingen milieubeheer is komen te vervallen. De APV is hierop aangepast. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de gemeenteraad voor te stellen de voorgestelde wijzigingen van de APV vast te stellen. B&W besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


7. Vaststellen documenten Regeling periodieke audit GBA 3e cyclus. Toelichting: In het kader van de wettelijke verplichting GBA audit 2008 voorstel tot vaststelling van de in de toelichting genoemde documenten. Ambtelijk advies: Vaststellen Informatiebeveiligingsplan GBA en waardedocumenten; rapportage evaluatie beveiligingsbeleid en ­plan; Privacyreglement en Beheerregeling GBA. B&W besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvragen verklaring van geen bezwaar i.v.m. vrijstelling bouwmogelijkheid voor 1 woning op perceel Rijksstraatweg 63a te Baambrugge. Toelichting: Op 3 april 2008 is het voornemen gepubliceerd vrijstelling te verlenen van het verbod tot vermeerdering van het aantal woning in het beschermd dorpsgezicht Baambrugge. In het onderhavige geval gaat het om de verkoop van perceel Rijksstraatweg 63a met het doel daarop 1 woning te kunnen bouwen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Geadviseerd wordt bij GS de verklaring van geen bezwaar aan te vragen. Ambtelijk advies: Verklaring van geen bezwaar bij GS aanvragen. B&W besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Delegatiebevoegdheid projectbesluiten. Toelichting: De vrijstellingsbevoegdheid art. 19, lid 1 WRO ligt bij de raad. De raad heeft deze bevoegdheid gedelegeerd aan het college. De vrijstellingsbevoegdheid art. 19, lid 2 WRO ligt bij het college. Beide vrijstellingsbevoegdheden zijn onder de nieuwe Wro gevat in een projectbesluit. Het nemen van een projectbesluit is een bevoegdheid van de raad. De raad kan deze bevoegdheid weer aan het college delegeren. Voorgesteld wordt om de raad conform bijgevoegd concept voor te stellen bedoelde bevoegdheid overeenkomstig de bestaande situatie onder de huidige WRO aan het college te delegeren. Ambtelijk advies: Conform het voorstel aan de raad van 22 januari 2008 de raad voorstellen om ook op basis van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening de bevoegdheid tot het nemen van projectbesluiten (v.h. art. 19, lid 1 vrijstelling) aan het college van burgemeester en wethouders te delegeren. B&W besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag reguliere bouwvergunning 15 appartementen en 25 grondgebonden woningen, ten oosten van Grevenstraat, Baambrugge. Ambtelijk advies: Gezien het feit dat het nieuwe bestemmingsplan is goedgekeurd en daarmee in werking is getreden;
-Vrijstelling verlenen voor de bouw van 15 appartementen op het nieuwe bestemmingsplan.
-Bouwvergunning verlenen voor de bouw van 15 appartementen en 25 grondgebonden woningen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Jaarrekening 2007 Recreatieschap Vinkeveense Plassen. Toelichting: De jaarrekening sluit met een positief resultaat van 131.000, verdeeld over programma A 70.000 en programma B 61.000. Dit resultaat is toegevoegd aan de bestemmingsreserve vervangingsinvesteringen en nieuw beleid. Dit is conform gemaakte afspraken. In 2007 is naast het onderhoud en de instandhouding van bestaande voorzieningen gestart met de ontwikkeling van een aantal nieuwe voorzieningen w.o. 3 wandelroutes, 1 kanoroute. In 2008 zal dit werk worden aanbesteed en uitgevoerd. Ambtelijk advies: In de stemmen met de jaarrekening 2007. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Concept begroting GGD Midden-Nederland 2009. Toelichting: De raad de ontwerp-begroting GGD voor 2009 ter kennisname aan te bieden en voor te stellen in te stemmen met deze begroting. Ambtelijk advies: Het college wordt geadviseerd de raad voor te stellen in te stemmen met de ontwerpbegroting GGD voor 2009. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Cultuurhuisconcept in relatie tot PietMondriaanGebouw. (Aangehouden 20-5 j.l.) Toelichting: In 2006 is een start gemaakt met de ontwikkeling van het Cultuurhuisconcept in relatie tot het PietMondriaanGebouw. Het ligt nu in het voornemen om een vervolg te geven aan de in 2006 ingeslagen weg. Het doel van dit traject is om te komen tot een breed gedragen cultuurhuisconcept, een nieuwe beheer en organisatiestructuur en een opzet voor een gezamenlijke programmering. Ambtelijk advies: In te stemmen met het voorgestelde traject Cultuurhuis. B&W-besluit: Met Westhoek Wonen wordt hun standpunt t.a.v. dit concept besproken. Tevens dienen er 3 offertes te worden aangevraagd en dienen de uurtarieven te vallen binnen de gebruikelijke kaders. Eén week aanhouden.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Ontwerpbestemmingsplan Meerbad 2008. Toelichting: Het voorontwerp bestemmingsplan Meerbad 2007 heeft vanaf 11 mei 2007 voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. In deze periode kon door eenieder een inspraakreactie worden ingediend. Er zijn totaal 8 inspraakreacties ingediend. Aanvullend heeft op 14 juni 2007 een informatiemiddag plaatsgevonden. Voorts is het plan overeenkomstig artikel 10 van het Besluit ruimtelijke ordening aan diverse instanties voor advies aangeboden. De inspraakreacties en de artikel 10 reacties zijn verwerkt tot een overleg en inspraaknota. In het ontwerpbestemmingsplan is deze nota verwerkt. Nadat de zienswijzen zijn verwerkt kan het bestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden. Ambtelijk advies: Het onderhavige ontwerpbestemmingsplan vast te stellen en ex artikel 23 Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) ter voorbereiding op de vaststelling ter inzage leggen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 2 juni 2008. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 mei 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning gedeeltelijk vernieuwen van een woonhuis en schuur en het plaatsen van een verbinding (tussenlid), Kerkplein 20, Abcoude. Ambtelijk advies: Vrijstelling en bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d.20-5-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen en renoveren van een woonhuis, Dorpsstraat 27, Baambrugge. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-5-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag reguliere bouwvergunning veranderen van een hooiberg in een atelierruimte en het plaatsen van een tussenlid (verbinding hooiberg-woonhuis), Rijksstraatweg 4, Baambrugge. Ambtelijk advies: Vrijstelling en bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-5-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen van de achtergevel van een woonhuis, Zand en Jaagpad 36, Baambrugge. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-05-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen en vergroten van een woonhuis, Pienemanstraat
8, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-05-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
6. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten van een woonhuis, Oldenhoff 1, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-05-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
7. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen van een garage in een overkapping, Papehof 8, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-05-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
8. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten van een woonhuis (achterzijde), Angsteloord 15, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-05-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


9. Aanvraag reguliere bouwvergunning plaatsen van een rundvee- en schapenstal, Kanaaldijk West 6, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-05-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
10. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak van een woonhuis conform de "trendsetter", Fluitekruid 17, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-05-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
11. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen en vergroten van een woonhuis (legalisatie bouwplan), Ds. Bleekerhof 37, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-05-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
12. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen van twee woningen in één woonhuis c.q. het wijzigen van de gevels, Kleiweg 32a en b, Baambrugge. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 21-05-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
13. Aanvraag reguliere bouwvergunning herbouwen van het voorhuis (1e fase), Winkeldijk 5, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen voor het herbouwen van het voorhuis 1e fase. Mandaatbesluit d.d. 22-5-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
14. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van het voorhuis van de boerderij, Winkeldijk 5, Abcoude. Toelichting: Op 6-8-2008 is er een aanvraag ingekomen voor de sloop van het voorhuis van de boerderij aan de Winkeldijk 5 te Abcoude. Dit voorhuis is in zeer slechte staat (scheuren, verzakking, verrotte kozijnen etc.) De achterliggende gedachte stallen en het zomerhuis blijven staan. De aanvraag is op 4-4-2008 aangevuld en is hiermee ontvankelijk. De asbesthoudende materialen als aangegeven in het asbestonderzoek zijn ­ conform regelgeving gemeente- verwijderd. De sloopvergunning wordt verleend onder voorwaarden, betrekking hebbende op de veiligheid. Ambtelijk advies: Sloopvergunning verlenen onder bijgaande voorwaarden. Mandaatbesluit d.d. 22-5-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Subsidieverzoek Stichting Welzijn Abcoude voor de scholing 'Signaleren en begeleiden van problematisch middelengebruik". Toelichting: De gemeente Abcoude biedt de vrijwilligers van de SWA een scholing 'Signaleren en begeleiden van problematisch middelengebruik' aan. Voor de eigen kosten verzoekt de SWA subsidie voor een bedrag van 358,05. Subsidie wordt alleen verstrekt voor activiteiten. Daarvan is in dit geval geen sprake. Het verzoek moet worden afgewezen. Ambtelijk advies: Het verzoek van SWA afwijzen, omdat er geen sprake is van activiteiten door de stichting. Mandaatbesluit d.d. 21-5-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


2. Dierenbescherming Afdeling Amstelveen/Ouderamstel: verzoek voor éénmalige subsidie ter mededekking van de kosten voor het verkrijgen van erkenning. Toelichting: De kosten bedragen 28.200,--. Dekking bestaat voor 9.850,--, voor overige doet men een beroep op gemeenten en fondsen. De dierenbescherming beschikt over reserves en kan het restant van 18.350,-- voorfinancieren, reden dat men het project verder voorbereid. Abcoude heeft geen eigen dierenopvang en is aangewezen op omliggende gemeenten. De activiteiten van de dierenbescherming voldoen aan de doelstellingen zoals genoemd in de ASV (vrijwilligerswerk, volksgezondheid). Ambtelijk advies: Onder toepassing van artikel 3, 3e lid van de Algemene Subsidieverordening Abcoude (ASV) de Dierenbescherming Afdeling Amstelveen/Ouderamstel een éénmalige bijdrage toekennen van 350,--. Mandaatbesluit d.d. 15-5-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---