Senternovem


05-06-2008 | Jaarverslag SenterNovem 2007 gepresenteerd op KansRijk

Het geld dat de overheid investeert in het bevorderen van innovatie en duurzaamheid - in 2007 twee miljard euro - is goed besteed. Dat blijkt uit het jaarverslag 2007 van SenterNovem, dat vandaag gepresenteerd wordt op KansRijk, hét evenement voor duurzaamheid en innovatie.

De resultaten en maatschappelijke winst van het overheidsbeleid op het gebied van innovatie en duurzaamheid, zoals die blijken uit het jaarverslag van SenterNovem, sluiten naadloos aan op de pijlers van het kabinet Balkenende dat meer dan ooit inzet op innovatie en een `schoon en zuinig' Nederland. Het jaarverslag 2007 van SenterNovem laat zien hoe Nederland werkt aan een innovatievere en duurzamere economie.

Zo staken ondernemers in 2007 500 miljoen euro in energieonderzoek, pasten veel automobilisten en binnenschippers hun rij- en vaarstijl aan waardoor er 0,6 megaton minder CO2 is uitgestoten en maakten 2000 ondernemers een start met speur- en ontwikkelingswerk. Dit is slechts een greep uit de resultaten die bereikt zijn in 2007. Het jaarverslag toont een aantal uiteenlopende activiteiten waarmee SenterNovem een indruk geeft hoe concrete resultaten van beleid tot stand komen. Voorbeelden laten zien hoe dat in de praktijk gaat en hoe opdrachtgever, marktpartijen en SenterNovem-adviseurs elk hun specifieke rol spelen.

Jaarverslag in drie varianten
Het jaarverslag 2007 van SenterNovem verschijnt als traditioneel drukwerk voor de opdrachtgevers, en in de vorm van een geïllustreerd magazine bedoeld voor de klanten van SenterNovem: ondernemers, kennisinstellingen, overheden en andere belangstellenden. Bovendien is het verslag interactief te raadplegen
op www.senternovem.nl/jaarverslag.

Download het gehele persbericht over het jaarverslag hieronder in Word.

Downloads

Persbericht jaarverslag 2007 SenterNovem