KNHS


Deelname uit Canada aan de Harrys Horse Zomerinstructieweken 5 juni 2008
Gerard Paagman

ERMELO (KNHS) - Dat de Harrys Horse Zomerinstructieweken deelnemers uit het hele land aantrekt is al jaren een feit. Maar dit jaar hebben we zelfs een deelnemer die met drie paarden en twee ponys uit Canada is overgevlogen om deel te nemen aan de Zomerinstructieweken!

Gerard Paagman uit Invermere, BC in Canada stalde vorige week zijn oer Hollandse Friezen in Ermelo. Paagman emigreerde 12 jaar geleden van Nederland naar Canada. In Canada heeft hij een stoeterij met 32 paarden waarvan veel Friezen en een eigen Friese dekhengst waar ook mee gefokt wordt. Samen met zijn Friezen verzorgt Gerard Paagman spectaculaire shows in Canada en in andere landen.

Waarom komt Paagman helemaal vanuit Canada naar Ermelo om deel te nemen aan de Harrys Horse Zomerinstructieweken? Het antwoord is simpel: In Canada is geen instructie te krijgen en de Zomerinstructieweken staan helemaal in het teken van instructie. Het is hier ontzettend gaaf en ik heb al veel opgestoken van de lessen. Gisteren hadden we een marathonles en zijn we door de waterbak geweest, vertelt Gerard enthousiast. Helaas komt het einde van de week alweer bijna in zicht. Volgende week vliegen er drie paarden terug naar Canada. De twee ponys blijven in Ermelo want over twee weken doen Kaagmans dochters mee aan de allround ponys Zomerinstructieweken.

De Harrys Horse Zomerinstructieweken staan in het teken van het WK vierspannen in Beesd en de Olympische Spelen in Hongkong. Met de deelnemers uit Canada krijgen ze nóg een internationaler tintje.