Ingezonden persbericht


Persbericht 5 juni 2008

Oranjezomer: sportieve hersenkrakers!

De Oranjezomer gaat niet voorbij aan Neurocampus. Breinbrekers en hersenoefeningen staan in het teken van sport. Op www.neurocampus.nl is nu ook een sportcomplex te vinden. En er is een speciale tent geplaatst. Met daarin een unieke geheugenoefening: 'de knapste voetballer'.

Knappe voetballers

Een van de leukste hersenoefeningen is te vinden in de speciale tent. Daar vindt de verkiezing 'knapste voetballer' plaats. Geen helden uit het heden, maar juist uit het verleden. Uiteraard zonder foto, dus dat wordt graven in het geheugen! Datzelfde geldt voor de muziek-oefening. Wie kent nog de klassiekers van ballet-les?

Nieuwe hersenkrakers

De website biedt nu 138 gratis hersenoefeningen. Nieuw zijn onder meer de sportieve breinbrekers in het sportcomplex. Rekenen is gebaseerd op Klaverjassen, Inzicht staat in het teken van Jeu de Boules. Het geheugen wordt getraind met 'Sport in Beeld'. Deze sportieve hersenkrakers zijn voor iedereen toegankelijk. Met een vrije keuze in niveau.

Over Neurocampus
Neurocampus is na een jaar voorbereiding in samenwerking met TNO en experts uit de zorg in oktober 2007 van start gegaan. Inmiddels zijn er ruim 71.000 ingeschreven deelnemers ('studenten'), wordt de site maandelijks door 125.000 mensen bezocht en zijn er meer dan 3,8 miljoen hersenoefeningen gedaan. Deelname is gratis.



Ingezonden persbericht