BedrijfsautoRAI

Renault Master Maxibus voor 15 passagiers: comfortabel onderweg

(6/5/2008)
De Master Maxibus is beschikbaar voor 15 passagiers (excl. bestuurder), ook zijn er uitvoeringen voor 11 dan wel 13 passagiers (excl. bestuurder) waarbij de laadruimte uitgebreid wordt. In alle gevallen dient de bestuurder van de Master Maxibus minimaal in het bezit te zijn van een rijbewijs D.
De Renault Master Maxibus is onder andere geschikt voor touringcarbedrijven, reisorganisaties, taxibedrijven: organisaties die regelmatig kleine groepen passagiers vervoeren. Ook scholen die leerlingen thuis ophalen en terugbrengen, hebben met de Master Maxibus een uitstekend en bovenal veilig vervoermiddel. Daarnaast ook goed inzetbaar als hotelshuttle, om reizigers naar vliegvelden en treinstations te brengen. Een groot voordeel is dat in de Master Maxibus altijd ruim voldoende bagageruimte voorhanden is, zelfs bij een volledige bezetting.

MAXImale uitrusting
Het ontbreekt de passagiers en de bestuurder in de Master Maxibus aan niets. Standaard zijn onder meer een bestuurdersstoel met lendesteun, een verstelbare armsteun en zitting voor en achter, een bijrijderbank geschikt voor twee personen met opbergruimte onder de zitting, een boordcomputer, stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch te bedienen ruiten met sneltoets aan de bestuurderskant, elektrisch te bedienen en verwarmbare buitenspiegels, extra opbergmogelijkheden boven de stoelen en een schuifdeur aan de rechterzijkant. Parkeersensoren achter zijn naar wens als optie mee te leveren.

Ook op veiligheidsgebied weet de Master Maxibus te overtuigen. Driepuntsgordels voorin en rolgordels op de overige zitplaatsen, ABS met elektronische remkrachtverdeler en noodstopbekrachtiging, een bestuurdersairbag, waarschuwingslampjes voor openstaande portieren en het niet dragen van de veiligheidsgordel voor de bestuurder zijn standaard. Tot de verplichte uitrusting behoren een digitale tachograaf, een snelheidsbegrenzer tot 100 km/uur en een opstaptrede achter.

Renault levert de Master Maxibus met een 2,5-liter 16V dCi-turbodieselmotor met common-railtechniek. Vermogens bedragen 100 pk/74 kW, 120 pk/88 kW en 145 pk/107 kW. De Master Maxibus wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Comfortverhogend kan gekozen worden voor de gerobotiseerde versnellingsbak âQuickshiftâ met zes versnellingen en een automatische koppeling. Tevens is er de mogelijkheid te kiezen voor een roetfilter (FAP).

De Renault Master Maxibus is leverbaar vanaf 28.945 euro (excl. BTW). Voor deze personenvervoerder geldt geen BPM-plicht.

Naast de Renault Master Maxibus heeft Renault ook modellen in het aanbod die met een rijbewijs B bereden mogen worden, waaronder de Trafic Passenger en de Master Combi. Deze modellen hebben de capaciteit tot 8 passagiers (excl. bestuurder) mee te nemen. Op al deze modellen heeft de Renault-dealer momenteel interessante aanbiedingen op onder andere de airconditioning en het Carminat navigatiesysteem (kleurenscherm) inclusief radio CD-speler.

Kortom, Renault biedt u de oplossing in uw vervoersbehoefte.

The European Road Transport Show 2007