Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Judo in zwembad bezorgt club eretitel

Het idee van judoën in water veranderde bij Judo Club Rijnmond/ GOSH (= Gezon, Ontspannend, Sportief en Helend) al snel van gek experiment tot een vaste, nieuwe discipline.

Televisiereportage en 2.500 euro
Vier maanden later levert het de club de titel Ons Kluppie 2008 op. Daarmee won de club een televisiereportage op TV Rijnmond en een door Rotterdam Sportsupport beschikbaar gestelde cheque ter waarde van 2.500 euro.

Ook Atomium genomineerd
Zondag 1 juni werden aan de hand van het oordeel van de jury én het publiek drie clubs in een live-uitzending op Radio Rijnmond genomineerd voor de finale. Naast JCR GOSH waren dit handbalvereniging Atomium 61 (uit Vreewijk) en de Rotterdamse Invaliden Sportclub.

Vernieuwingsdrang
Ons Kluppie staat voor de leukste, meest bijzondere sportvereniging van Rotterdam. JCR GOSH wint de titel van 2008 doordat de club zich onderscheidt door de vernieuwingsdrang en de binding met de wijk, zegt jurylid en topjudoka Deborah Gravenstijn. De club heeft een zwembad als buurman. Dat kan je als een bedreiging zien, maar ook als káns. JCR GOSH maakt daarmee de sport niet alleen meer divers, maar betrekt ook de mensen uit de wijk extra bij de club en het zwembad. Tel dat op bij het vrijwilligersbeleid en de activiteiten bij scholen en de keuze voor de judoclub is verklaard.