SPOS-sen richten coöperatie op

05/06/2008 14:50

FOSAG Belangenbehartiging en Dienstverlening B.V.

Om haar bedrijfstak beter te kunnen bedienen, hebben een groot aantal SPOS-sen besloten de handen ineen te slaan. Elf van de achttien SPOS-sen richten daartoe een coöperatie op: het Landelijk Servicebureau SPOS-sen. Deze coöperatie gaat namens de SPOS-sen taken uitvoeren die tot versterking van de positie van de schilders- en vastgoedonderhoudsbranche in het beroepsonderwijs leiden. Daarbij moet worden gedacht aan het ontwikkelen van wervingsactiviteiten, het versterken van de kwaliteit van de uitvoering van de opleidingen en het stimuleren van deelname van bedrijven aan het onderwijs. Hiertoe hebben de besturen van de elf SPOS-sen onlangs besloten.

Op 2 juni heeft de eerste bijeenkomst van de coöperatie plaatsgevonden. Hierin zijn de eerste werkzaamheden voor de coöperatie besproken, evenals de oprichtingsakte en de benoemingen van de eerste Raad van Commissarissen en directie. De samenbundeling waartoe besloten is, volgt op een traject geïnitieerd door FOSAG en FSN (de werkgeversorganisatie van de sector en de huidige vereniging van SPOS-sen). Gekozen is voor de coöperatie, omdat hierin een goed evenwicht gevonden wordt tussen landelijke samenwerking en regionale aanwezigheid. Daarbij is deze samenwerkingsstructuur niet meer vrijblijvend, zoals de opzet van de huidige vereniging is. Zaken waartoe de SPOS-sen binnen het verband van de coöperatie besloten hebben, gelden voor alle aangesloten leden. Dit zal bijdragen tot een meer eenduidige manier van werken en optreden door de SPOS-sen. Richting leerlingen, de ROC's en leerbedrijven zal dat grote voordelen gaan opleveren. De eerste activiteiten die uitgevoerd gaan worden door de coöperatie liggen op de terreinen werving en beeldmerk, kwaliteitsborging en vernieuwing beloningsstructuur voor leerlingen. Op deze terreinen zijn vanuit de SPOS-sen werkgroepen geformeerd die deze thema's gaan uitwerken.

Formele oprichting van de coöperatie wordt voorzien voor 1 juli. De oprichtingsakte voor de coöperatie is inmiddels in een vergevorderd stadium en kan binnenkort worden afgerond. Om tot een zorgvuldige invulling te komen van de definitieve directie en Raad van Commissarissen van de coöperatie, is besloten deze tot 1 januari 2009 tijdelijk te bezetten, door de personen die ook het voortraject van oprichting van de coöperatie hebben geleid. De Raad van Commissarissen wordt daarmee tijdelijk gevormd door de heer E. Kruiderink, directeur FOSAG, mevrouw K. de Koeijer, ondernemer/directeur Van der Snoek Verantwoord Vastgoedonderhoud in Alphen aan den Rijn en de heer W. Tammel, voorzitter FSN. De tijdelijke directie wordt tot 1 januari gevoerd door Th. van Iperen, partner Giotto Management Consultants. De belangrijkste taken van deze interim toezichthouder en directie is om de eerste activiteiten van de coöperatie van de grond te krijgen en om de benoeming van een permanente directie en toezichthouder te organiseren. Zij doen dit in nauw overleg met de ledenraad van de coöperatie, die bestaat uit afgevaardigden van de deelnemende SPOS-sen.

De SPOS-sen die hebben besloten deel te nemen in de coöperatie zijn het Vakcentrum Schilderen Midden-Brabant, SPOS Noord Holland Zuid, SPOS Brabant Noord Oost, SPOS Zuid Oost Brabant, Schilders Vakopleiding Zutphen, SPOS Rivierengebied, SPOS Zuid Holland Zuid, SPOS Rotterdam, SPOS Twente, SPOS Schildersopleiding Arnhem-Nijmegen en SPOS Den Haag/Leiden/Gouda. Het Schildersvakcentrum Zuid West besluit later over deelname.


-------------

EINDE BERICHT


-------------





http://www.fosag.nl