Nederlandse Politiebond


Invoering nieuwe reiskostenregeling uitgesteld?

Het ziet ernaar uit dat het niet gaat lukken de nieuwe landelijke reisregeling voor politieambtenaren vanaf 1 juli aanstaande ingevoerd te krijgen. Naar verwachting zal het wetgevingstra- ject - dat eindigt met de publicatie van het besluit in de Staatskrant - pas in het najaar voltooid worden. De NPB heeft op 4 juni bij de minister van BZK aangedrongen op een officiële erkenning van het uitstel en het tot nader order voortduren van de geldende vergoedingen voor de politiewerknemers.

In de huidige situatie maken politiewerknemers OF gebruik van een regionale reiskostenvergoeding OF van de tijdelijke landelijke reis- kostenvergoeding die op 1 januari 2007 van kracht is geworden. Juridisch staat buiten kijf dat deze bestaande regelingen blijven gelden zolang de definitieve landelijke reisregeling niet in de Staatskrant heeft gestaan.

Desondanks zijn in sommige korpsen de voorbereidingen voor de invoering van de nieuwe landelijke reisregeling inmiddels in volle gang. Her en der zijn de werknemers zelfs al gevraagd hun keuze voor eigen of openbaar vervoer voor een bepaalde datum bekend te maken.

Wat de NPB betreft moet de minister van BZK de korpsen zo spoedig mogelijk laten weten dat deze voorbereidingen stopgezet moeten worden, in afwachting van het verdere verloop van het wetgevingstraject. Dat voorkomt in de toekomst een hoop onnodige herberekeningen.

Gepubliceerd op 05 juni 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.