Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

De Buurtschouw in uw buurt

6 mei 2008 print

Alle Buurtschouwen in Meerwijk zijn gelopen. De Legmeer is nu weer aan de beurt. Na De Legmeer volgen Thamerdal en Oude Dorp. Tijdens de Buurtschouw wandelen mensen van de politie, gemeente, stichting Cardanus en Woongroep Holland door de buurt. Met de bewoners natuurlijk!

U kent de buurt en kunt de wensen of problemen het beste aangeven. En al lopend door de wijk kunnen alle partijen direct zien, wat u bedoelt!

Bij een aantal schouwen loopt er ook een wethouder mee. En in buurten waar woningen staan van de Woongroep Holland, is natuurlijk ook iemand van de Woongroep aanwezig. Tijdens de wandeling wordt gelet op aspecten van veiligheid, toegankelijkheid, verkeerssituaties, vervuiling, groenvoorziening, zitbankjes of andere in uw ogen vervelende obstakels. Om zoveel mogelijk informatie te krijgen, hoopt Buurtbeheer altijd op veel belangstelling voor de Buurtschouw. En natuurlijk is iedereen ook nieuwsgierig naar de goede voorbeelden in uw buurt!

Schouwlijst

Tijdens elke schouw wordt een lijst gemaakt van alle opmerkingen. Na de laatste wandeling door de buurt, gaat de lijst ter beoordeling naar de politie, gemeente, Cardanus en Woongroep Holland. Op de lijst worden alle antwoorden en reacties van de verschillende partijen verwerkt. Bij de verbeterpunten staat ook welke partij hiervoor verantwoordelijkheid draagt. Dit kost veel tijd, omdat de beantwoording duidelijk en volledig moet zijn. De gemeente vraagt dus wel wat geduld!

Wanneer in uw buurt?

Noteert u alvast de datum van de Buurtschouw in uw buurt? Om mee te lopen met de Buurtschouw hoeft u zich niet van te voren op te geven. De planning tot de zomervakantie is als volgt:

* De Legmeer: op 5, 12 en 19 juni

* Thamerdal: op 5 en 12 juni

* Oude Dorp: op 19 juni

Wilt u melding maken van:


* losliggende stoeptegels of putdeksels;

* verzakkingen in de weg of in het trottoir;
* last of hinder van openbaar groen;

* storingen in de openbare verlichting of
* een goed idee?

Dat kan het hele jaar door bij Publiekszaken, tel. 513 111. ^
Een buurtschouw in Thamerdal

* Activiteiten en evenementen (buurtschouwlijsten)
* Klachten en meldingen