Goudverkopers blijven actief

Doetinchem, 05-06-2008 o De politie in de Achterhoek heeft woensdag 4 juni meerdere meldingen gekregen van personen die nepgoud aanboden. In alle gevallen is er sprake van dezelfde donkerkleurige auto waarin de verkopers reden. Landelijk wordt voor deze praktijken gewaarschuwd.

Rond het middag uur werd een automobilist bij een tankstation aan de Terborgseweg in Doetinchem aangesproken door twee mannen in een donkere auto die goud te koop aanboden.

In Groenlo werd rond 13.20 uur op de Eschweg een man aangesproken door een tweetal in een donkere auto. De auto moest gerepareerd worden en men had hier geen geld voor. Ze boden daarom gouden sieraden te koop aan.

In Eibergen werd rond 14.00 uur iemand voor een winkel aan de JW Hagemanstraat door waarschijnlijk dezelfde personen. Nu had men geld voor benzine nodig en werd goud aangeboden.

De politie waarschuwt om niet in te gaan op de verkooppraatjes van de goudverkopers. Mensen die meer duidelijkheid over het duo hebben, kunnen bellen naar 0900 8844.