Politie Midden- en West Brabant

Negen verdachten aangehouden voor vernieling en twee berovingen

BERGEN OP ZOOM, 5 juni 2008

Negen verdachten aangehouden voor vernieling en twee berovingen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft deze week in een onderzoek dat begon naar aanleiding van de vernieling van fietsen op het Station ook twee berovingen opgelost. Het gaat om straatroven die gepleegd zijn op zaterdag 31 mei jl. Er werden in totaal negen verdachten aangehouden, daarvan zijn er vier in bewaring gesteld.

De politie hield zaterdag 31 mei jl. om 02.45 uur zes jongeren aan op verdenking van de vernieling van fietsen op het station. Na insluiting van de verdachten bleek één van de verdachten in bezit te zijn van een telefoon die diezelfde nacht van een 23-jarige man uit Noordwijk was gestolen.

De Noordwijker liep die nacht rond 01.20 uur over de Engelsestraat, Hij werd geslagen en terwijl hij nog op de grond lag getrapt tegen zijn lichaam en zijn hoofd. Hij hield een hoofdwond over en zijn telefoon werd weggenomen. Zondag deed de man aangifte bij de politie.

De zes verdachten werden in verzekering gesteld. Van hen werden vier verdachten voorgeleid en in bewaring gesteld. Twee verdachten werden na verhoor vanwege hun geringe aandeel in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld.

Tijdens het onderzoek dat verder volgde werden nog drie arrestaties verricht. Maandag werd een 18-jarige man aangehouden en op dinsdag zijn ook een 19-jarige man en een 17-jarige jongen, allen uit Bergen op Zoom, aangehouden voor betrokkenheid bij de beroving. Ook deze drie verdachten werden in verzekering gesteld. Zij zijn inmiddels ook weer op vrije voeten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat twee verdachten ook verantwoordelijk waren voor de beroving op zaterdag 31 mei jl. omstreeks 02.00 uur van een 39-jarige gehandicapte man uit Bergen op Zoom. Het slachtoffer werd daar toen hij een horecagelegenheid verliet beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. Hij werd door twee personen aangevallen en op de grond geduwd. Een persoon pakte beide armen vast en duwde hem met zijn gezicht op de stoep. Hierdoor ging er een tand door zijn onderlip. Zij beroofden hem van zijn portemonnee, horloge en bril.

.

.

Auteur: Willem van Hooijdonk