Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom 5/6

BERGEN OP ZOOM, 5 juni 2008

Politie onderzoekt inbraken in aanleunwoningen

ROOSENDAAL: Vanmorgen vroeg werd bekend dat er op drie adressen (aanleunwoningen) aan de Landjuweel is ingebroken. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in, mede vanwege eerdere inbraken in dit type woningen in deze wijk.

Bij een 83-jarige bewoner zijn sieraden en een geldbedrag buit gemaakt. De dieven kwamen binnen door het slot van de berging die ook toegang geeft tot de woning te forceren. Op het adres van een 74-jarige bewoner werd eveneens ingebroken. Hier werd op soortgelijke wijze ingebroken waarbij het slot van de schuurdeur middels de Bulgaarse methode werd geforceerd. Er is een geldbedrag uit een handtas gestolen. Tenslotte werd ook bij een 86-jarige vrouw ingebroken. Het slot van de buitendeur werd geforceerd. De buit is nog niet bekend. De politie neemt aangiften op van de gedupeerden en stelt een buurtonderzoek in. De wijkagent is nauw betrokken bij het onderzoek.

Op 4 mei jl. waren er ook al twee pogingen tot inbraak in woningen aan de Landjuweel en een inbraak in een woning aan de Egelantier. Een van die pogingen is op een adres waar vannacht daadwerkelijk is ingebroken. De woningen zijn aanleunwoningen behorende bij verzorgingshuizen in de wijk Kroeven. De politie houdt de komende nachten een extra oogje in het zeil in deze omgeving vanwege de bezorgdheid bij bewoners en personeel van de instelling.

26 drugstoeristen aangetroffen tijdens verkeerscontroles in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft gisteren tijdens verkeerscontroles op vier verschillende locaties (Antwerpseweg, Boulevard,Burgemeester Freijterslaan en Mozartlaan) te Roosendaal 26 drugstoeristen aangetroffen waarvan er 19 werd aangehouden. Er werd in totaal 140 gram wiet en 15 gram hasj in beslag genomen. Verder werd 32 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen.

Ter ondersteuning van de verkeerscontrole reden tevens enkele collega's met de fiets, bikers, in het drugsoverlastgebied die tevens toezicht hielden op het rijgedrag in het centrum van Roosendaal . Van de gecontroleerde voertuigen bleken meerdere verkeersovertredingen. In totaal werden 32 bekeuringen uitgeschreven onder andere terzake het niet dragen van de autogordel, niet-handsfree telefoneren, niet kunnen overleggen van rij- en/of
kentekenbewijs, rijden tegen de verplichte rijrichting, negeren rood licht en verlopen APK-keuring.

Tijdens de controle werden 26 bestuurders en inzittenden aangetroffen die softdrugs bij zich hadden. De meeste verdachten verklaarden in een coffeeshop de drugs te hebben aangeschaft om mee te nemen naar België en/of Frankrijk. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt waarvan meerdere direct ter plaatse een geldboete betaalden. Bij drie verdachten werd een dagvaarding uitgereikt. Zij zullen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. Gedurende de controle werd er 1288,13 euro aan boetes geïnd. De in beslag genomen softdrugs zijn inmiddels vernietigd.

BERGEN OP ZOOM: Op de Olympialaan in Bergen op Zoom werden woensdagmiddag twee Belgen, inwoners van Berchem 41 en 42 jaar aangehouden. Ze hadden elk een zakje van circa 5 gram wiet bij zich.

Rijders onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag op de Turfberg een 46-jarige Roosendaler betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 290 ugl. Gistermiddag werd ook een 47-jarige Pool betrapt op het rijden onder invloed. Agenten reden over de Brugstraat en zagen dat vanuit de Hoogstraat een auto de kruising op reed, terwijl het verkeerslicht voor die bestuurder op rood stond. De agenten zetten de auto aan de kant. De bestuurder blies 440 ugl. Daarnaast kreeg hij een bon voor het rijden door rood licht en het tegen verkeer in rijden. op de Kalsdonksestraat.

Auteur: Willem van Hooijdonk