EU-Commissaris Regionaal Beleid houdt Innovatielezing UT

05/06/2008 15:51

Universiteit Twente

ENSCHEDE - Europees Commissaris prof.dr. Danuta Hübner voor Regionaal Beleid houdt donderdag 12 juni in de Grote Kerk te Enschede de derde UT-Innovatielezing. Hübner spreekt over innovatief Europees beleid voor innovatieve regio's.

In haar lezing schetst Hübner mogelijkheden om tot een duurzame groei in de hele Europese Unie te komen met behulp van regionale innovatiestrategieën en Europees cohesiebeleid. Een evenwichtige ontwikkeling op sociaal, economisch en milieugebied is daarbij volgens haar van groot belang.

Commissaris Hübner studeerde economie in haar geboorteland Polen en behaalde haar doctorstitel in 1974. Na een wetenschappelijke carrière begon zij in 1994 een politieke loopbaan. Zij was onder meer staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en minister van Europese Zaken. Sinds 2004 is Hübner lid van de Europese Commissie in Brussel.

Aansluitend aan de lezing van EU-commissaris Hübner reikt het Universiteitsfonds van de UT twee prijzen uit: de Marina van Damme Prijs voor een succesvolle UT-alumna met grote maatschappelijke betrokkenheid, en de Van den Kroonenbergprijs voor een ondernemer die een sterke binding heeft met de Universiteit Twente en zich onderscheidt door innovatieve producten of een vernieuwende bedrijfsvoering.

De UT biedt de UT-Innovatielezing, met aansluitende netwerkbijeenkomst, jaarlijks aan haar relaties aan omdat de UT en Twente al meer dan 45 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De wisselwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijvigheid geven een belangrijke impuls aan innovatie en de regionale kenniseconomie. De eerste UT-Innovatielezing werd in 2006 gegeven door Philips-president Gerard Kleisterlee bij het 45-jarig bestaan van de UT.