Gemeente Teylingen

populairder

Starterslening Teylingen steeds populairder

05 juni 2008

PERSBERICHT 5 juni 2008 - In 2007 werd nog nauwelijks gebruik gemaakt van de starterslening. Een enigszins teleurstellend resultaat van een regeling waar veel van verwacht werd. De starterslening Teylingen is populairder aan het worden. Op dit moment zijn negen leningen verstrekt.

Wat houdt de starterslening in?

Ben je tussen de 18 en 35 jaar en wil je een huis kopen? Dan is de Starterslening misschien iets voor jou. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat een huishouden maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie.

Welke bedragen zijn ermee gemoeid?

De lening is de eerste drie jaar aflossingsvrij en renteloos. Daarna kan een draagkrachttoets worden aangevraagd om de actuele betaalcapaciteit vast te stellen. De hoogte van de Starterslening bedraagt maximaal EUR 50.000,-. De aankoopkosten van de woning mogen niet hoger zijn dan EUR 265.000,-.

Wie komt ervoor in aanmerking?

De Starterslening is bestemd voor personen van 18 tot en met 35 jaar die op het moment van de aanvraag:

* minimaal een jaar zelfstandig een huurwoning bewonen
* of minimaal een jaar inwonend zijn en niet eerder zelfstandig hebben gewoond

* of jongeren die gedurende hun studie, tot uiterlijk twee jaar na afstuderen, elders woonden en zich weer in Teylingen willen vestigen

* of jongeren die om andere redenen tot uiterlijk twee jaar na vertrek uit Teylingen, ingaande uitschrijving Gemeentelijke Basis Administratie (GBA), terugkeren.

Het huishouden dat zelfstandig een huurwoning bewoont en de Starterslening aanvraagt en krijgt, moet de huurwoning daadwerkelijk vrijmaken voor nieuwe verhuur.

Klik hier voor de Verordening Starterslening.