Gemeente Teylingen

Rietveldpad op

Gemeente knapt fietstunnel aan Rietveldpad op

05 juni 2008

PERSBERICHT 4 juni 2008: De tunnel aan het Rietpad in Voorhout is aan een opknapbeurt toe. De gemeente heeft hier te maken met een aantal problemen. Er is overlast van hangjongeren op en rond de trap in de tunnel, de verlichting wordt regelmatig vernield en besmeurd en er zit graffiti op de wanden. Dit alles maakt dat de tunnel een troosteloze aanblik biedt en veel mensen zich op deze plek niet veilig voelen.

De gemeente gaat de trap met een spijlenhek afsluiten en de verlichting wordt op verschillende plaatsen aangepast en vernieuwd. Ook haalt zij de graffiti van de wanden van de tunnel. Vervolgens gaat hier een anti-graffitilaag op en waar mogelijk laat zij de wanden begroeien met beplanting. Het college heeft op 27 mei 2008 dit besluit genomen en de werkzaamheden worden uitgevoerd van 16 juni tot en met 4 juli 2008.

Met het afsluiten van de trap en het opknappen van de tunnel krijgt de tunnel een beter aanzien, wordt overlast zoveel mogelijk voorkomen en is de tunnel weer een veilige doorgang voor iedereen.