Politie Zaanstreek-waterland

Verkeerscontroles

Zaanstreek-Waterland, 05-06-2008 o De politie heeft in de regio diverse verkeerscontroles gehouden

Onder invloed

Purmerend, 4 juni, 00:00-01:00 uur

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Purmersteenweg twee automobilisten aangehouden. Een 27-jarige man uit Hoorn en een 31-jarige vrouw uit Purmerend hadden te diep in het glaasje gekeken. De bestuurders werden naar aanleiding van de blaastest op straat meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Die wees uit dat beide de alcohollimiet hadden overschreden. De man had een alcoholgehalte van 0,7 en de vrouw, een beginnend bestuurder, blies 0,3. De automobilisten kregen een proces-verbaal en mochten een uur lang geen enkel voertuig besturen.

Vijftien boetes

Zaandam, 3/4 juni

Tijdens een verkeerscontrole in Zaandam werden werden vijftien bestuurders bekeurd. Behalve voor het niet dragen van de gordel (6)en het negeren van het inrijverbod (6) werden ook boetes uitgedeeld voor een kapotte uitlaat en handheld bellen (2). De controle vond plaats op het Rustenburg, het Ankersmidplein, de Marga Klompestraat en de Rozengracht.

Op de Vincent van Goghweg, ter hoogte van de oversteekplaats bij de Rembrandtstraat, werd tussen 10.30 en 11.00 een roodlichtcontrole gehouden en werden geen overtredingen geconstateerd.

Dinsdagmiddag heeft de politie op de Communicatieweg Oost in Assendelft twee hardrijders bekeurd. De twee bestuurders haalden een snelheid van 88 en 96 km per uur. De controle vond plaats tussen 15:00 en 16:00 uur en bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun.

38 km per uur te hard

Wormer, 4 juni, 14:30-17:00 uur

In de Engewormer werd tijdens een snelheidscontrole een hoogste snelheid gemeten van 98 km per uur. Van 600 voertuigen werd de snelheid gemeten. Eén op de tien bestuurders hield zich niet aan de snelheid (60 km per uur).

52 km per uur te hard

Middenbeemster, 3/4 juni,

Woensdagavond vond op de A7 een snelheidscontrole plaats. Zo'n driehonderd bestuurders trapten het gaspedaal te ver in. De hoogste snelheid bedroeg 172 km per uur. Van in totaal 2748 voertuigen die in de richting van Zaandam reden, werd de snelheid werd gemeten.

In de ochtend, tussen 09:25 en 11:55 uur, werd op de Middenweg (80 km per uur) in de Noordbeemster ook op snelheid gecontroleerd. Hier werden 25 voertuigen op de foto gezet. De hoogste snelheid bedroeg 103 km per uur. In totaal passeerden ruim 1200 bestuurders, uit beide richtingen, de radarauto.

Dinsdagmiddag, tussen 15:00 en 16:50 uur, werden op de N247 in Middelie negen hardrijders betrapt. De overige 873 bestuurders (uit beide richtingen) hielden zich wel keurig aan de 80 km-limiet.

Middelvinger

Midden-/Zuidoostbeemster, 4 juni, 18:45-21:30 uur

Tijdens een alcoholcontrole op de Zuiderweg en de Middenweg werden woensdagavond 37 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van hen had teveel gedronken. Wel werden zeven hardrijders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 106 km per uur. Verder werden nog twee automobilisten die aan het bellen waren (niet handsfree) en één motorrijder zonder helm bekeurd. En ten slotte kreeg ook een 58-jarige man uit Avenhorn een boete voor het beledigen van een
politieambtenaar. Op de kruising Volgerweg/Middenweg stak de passagier zijn middelvinger op naar twee agenten die op dat moment bezig waren met een verkeerscontrole. De man zal zich bij de kantonrechter mogen verantwoorden voor zijn gedrag.