Politie Brabant-Noord

Aanhoudingen na conflict in woning

's-Hertogenbosch, 05-06-2008

Een 49-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch is woensdagavond na een conflict in een woning aan de Zirkoon met ernstig letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Om nog onbekende redenen drong de man de betreffende woning binnen. Hij vernielde daarvoor het glas van de voordeur. Het is nog onduidelijk wat zich vervolgens precies in de woning heeft afgespeeld. Kennelijk is er gevochten. De man werd door gealarmeerde agenten hevig bloedend en buiten bewustzijn aangetroffen in de woning. Een in de woning verblijvende 54-jarige man uit Arnhem werd direct aangehouden. Een 34-jarige vrouw, eveneens uit Arnhem, werd kort daarna in het ziekenhuis aangehouden. Zij was ook in de woning aanwezig geweest en had een verwonding aan haar neus opgelopen. Beiden worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het toebrengen van letsel aan het slachtoffer.

De (technische-) recherche deed in en om de woning onderzoek en verhoort alle betrokken en getuigen. Ook het slachtoffer werd rond middernacht in het ziekenhuis aangehouden. De man, die zich zeer agressief gedroeg, weigerde de noodzakelijke medische behandeling. Hij trok zelfs een infuusnaald uit zijn arm. Hij uitte ernstige bedreigingen richting zijn eerdere belagers, maar ook bedreigde hij één van de aanwezige politiemensen meerdere malen met de dood. Toen de man daarop het ziekenhuis wilde verlaten, werd hij aangehouden voor deze bedreigingen en om hem tegen zichzelf in bescherming te nemen.

De aangehouden verdachten zijn ingesloten. Het aangehouden slachtoffer werd voor zijn insluiting beoordeeld door een arts. Hij is gedurende de nacht extra in de gaten gehouden.