PvdA Rotterdam


Vandaag in de Raad

Do 5 Jun 2008

In het actualiteitenuur werd vandaag gesproken over de dreigende sluiting van volkstuin Helpt Elkander, dierenmishandeling bij de speelboerderij Odillia in Hillesluis, sloopplannen voor Vreewijk, aanhoudende problemen van drugsoverlast in de wijk Bloemhof, uitvoeren van taakstraffen door jongeren in hun eigen straat of buurt, aanbod jeugdzorg, verkeerssituatie Meent en de gevolgen van het uitstellen van de invoer van de OV-chipkaart.

De PvdA droeg twee onderwerpen aan vandaag. De aanhoudende problemen van drugsoverlast in de wijk Bloemhof en het uitvoeren van taakstraffen door jongeren in hun eigen straat of buurt. Door tijdsgebrek werd het punt van drugsoverlast in Bloemhof omgezet in schriftelijke vragen. Het uitvoeren van taakstraffen in de eigen buurt kwam vandaag wel aan de orde.

Premier Balkenende riep vorige week op criminele jongeren hun taakstraf te laten uitvoeren in de eigen buurt en wijk. Peter van Heemst (raadslid PvdA) wil dit ook in Rotterdam. Criminaliteit moet gestraft worden, maar juist jongeren moeten ook leren dat wat zij gedaan hebben niet door de beugel kan. Dit kan het beste wanneer zij geconfronteerd worden met hetgeen zij gedaan hebben. Wanneer er toch taakstraffen gedaan moeten worden, waarom dan niet in de eigen wijk? Loco-burgemeester Kriens gaf aan dat de taakstraffen al zoveel mogelijk in de eigen buurt werden gedaan. Naast een taalstraf moet dit ook worden gezien als een leerstraf. Kriens nodigde de minister-president van harte uit om is in Rotterdam te komen kijken hoe het hier in Rotterdam gaat.