Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05-06)

OOSTERHOUT NB, 5 juni 2008

Twee jeugdige inbrekers (15jr-16jr) op heterdaad betrapt

WAALWIJK: Op aanwijzing van een getuige kon de politie woensdagavond 4 juni twee jeugdige inbrekers inrekenen. De getuige zag hen over een schutting bij een woning klimmen in de Mendelssohnstraat.

De melding kwam rond 20.00 uur bij de politie binnen dat de getuige het duo over de schutting zag klauteren. De agenten waren binnen vier minuten ter plaatse. De benadeelde, die rond dat zelfde tijdstip toevallig net thuiskwam, stelde vast dat de poort van de achtertuin gebarricadeerd was met de kliko. In de tuin werden de twee minderjarige verdachten aangetroffen. De Waalwijkse jongens van 15 en 16 jaar gaven meteen toe dat ze op inbrekerspad waren. De beide jongens zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Uiteraard zijn hun ouders daarvan op de hoogte gesteld. De politie onderzoek of de verdachte mogelijk meer woninginbraken op hun kerfstok hebben.

Dief laat gestolen vrachtauto met partij ijzer achter op autosnelweg

DONGEN: Agenten waren bezig met een bekeuringsituatie op de Middellaan in Dongen, toen een vrachtauto met hoge snelheid voorbij kwam rijden. De agenten gingen er achteraan om de chauffeur aan te spreken over zijn rijgedrag. De man wilde echter niet stoppen en verhinderde met zijn rijgedrag dat de politieauto hem kon passeren. Onderweg, in de bocht bij de Westerlaan-Middellaan verloor de truck een grote rol ijzer. Bij Oosterhout draaide de vrachtauto de autosnelweg A-27 op. Daar verminderde de chauffeur zijn snelheid. Toen zijn combinatie stapvoets reed, sprong hij uit de nog rijdende vrachtauto. De man sprong over de middengeleiding, rende de rijbaan over en vluchtte weg via de struiken. De vrachtauto was inmiddels tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Hierdoor ontstond overigens een gevaarzetting voor het overige verkeer op de A-27. Vermoedelijk is de dader via de woonwijk ontkomen. De achtergelaten vrachtauto bleek op 16 april gestolen en was voorzien van valse kentekenplaten. De lading was kort tevoren buitgemaakt op industrieterrein Tichelrijt in Dongen. Het ging om een partij ijzer met een geschatte waarde van 35.000,-

Duo opgepakt met gestolen snorfiets

WAALWIJK: De politie heeft twee jongens opgepakt die op een gestolen snorfiets reden. De beide knullen reden in de nacht van woensdag 4 juni op donderdag 5 juni over de Bachlaan toen ze gecontroleerd werden. Dat gebeurde om 02.50 uur.

De agenten waren alert vanwege het late tijdstip waarop ze de jongens, zonder licht, zagen rijden. Bij controle bleek dat er geen kentekenplaat op de snorfiets zat. Bovendien was de tweewieler onzorgvuldig was overgespoten. Onder de nieuwe zwart verf was de originele kleur groen zichtbaar. Het framenummer was weggekrast en niet meer leesbaar. Het duo werd aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze verhoord over de herkomst van de snorfiets. De jongens zijn afkomstig uit Drunen en 16 en 18 jaar oud.

Loslopende hond aanleiding voor vechtpartij hondenuitlaters

GEERTRUIDENBERG: Twee hondenuitlaters gingen elkaar woensdagmiddag 4 juni te lijf in de Bedaulxstraat in Geertruidenberg. De aanleiding was een loslopende hond.

Het voorval gebeurde rond 15.45 uur toen een 57-jarige Bergenaar de hond van zijn overburen uitliet. De hondeneigenaar zelf was op vakantie en had zijn buurman bereid gevonden om voor de hond te zorgen. De hond was echter niet aangelijnd. Even verderop liet een andere hondenbezitter zijn twee honden uit, die wel aangelijnd waren. Dit betrof een 44-jarige inwoner van Geertruidenberg. De niet-aangelijnde hond greep een van de andere honden in de vacht, waarop de 44-jarige man ingreep. Hij schopte de bijtende hond, in een poging om de hond te verjagen. Daar was de 57-jarige man het niet mee eens. Er ontstond een handgemeen, waarbij werd geschopt en geslagen. Beide mannen deden over-en-weer aangifte tegen elkaar. De 44-jarige man had een pijnlijk been en een verwonding aan zijn hand opgelopen. De 57-jarige man klaagde over een pijnlijke tand.

Verkeerscontrole in Oosterhout

OOSTERHOUT: Woensdag 4 juni 2008 hield de Oosterhoutse politie verkeerscontroles in de gemeente Oosterhout. Deze waren voornamelijk gericht op de snelheid en de gordel.

Op de Apollostraat/Beneluxweg werden 20 bromfietsers gecontroleerd in het kader van het project 'brom effe normaal'. Er vielen bekeuren voor: 1x helm, 1x negeren rood licht, 8x overschrijding van de constructiesnelheid (=opvoeren)

Bij een snelheidscontrole op de Vrachelsestraat in Den Hout passeerden 51 automobilisten het controlepunt. Maar liefst 26 overtreders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Op de Beneluxweg werden circa 100 automobilisten gecontroleerd. 24 van hen reden te snel. De snelste overtreder reed 81 km/u. Verder bekeurde de politie voor het niet dragen van de autogordel, het niet tonen van rij- en kentekenbewijs, geen remlicht aanhanger.

Auteur: Jeroen Steenmeijer