Gemeente Waterland


Naast de informatie aan de gemeenteraad en mogelijke kennisneming via de media hechten wij er aan te melden dat gedeputeerde Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland vorige week de gemeente nader heeft geïnformeerd over zijn standpunt met betrekking tot de ontwikkeling van een tweede bedrijfserf achter het Texacostation aan de N247; dit naar aanleiding van het besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland in november 2007 om wel een bedrijfserf aan de Hoogedijk in Katwoude, maar niet achter het Texacostation toe te staan.

Het gewijzigde standpunt van de heer Hooijmaijers is om geen nadere inhoudelijke voorstellen over de ontwikkeling van dit tweede bedrijfserf aan Provinciale Staten voor te leggen. Het college van burgemeester en wethouders van Waterland betreurt dit, omdat hiermee de herplaatsing van locaal gebonden bedrijven op het Galgeriet lastiger wordt. Het college treedt over de gevolgen hiervan in overleg met de gemeenteraad en betrokkenen.

Met de betrokken bedrijven was reeds op donderdag 19 juni as. van 16.30 uur tot 18.00 uur een bijeenkomst belegd. Het college wil deze bijeenkomst benutten om nader op de voortgang in te gaan.