Gemeente Zevenaar


Week 23

INFORMATIEBIJEENKOMST LEONARDO-ONDERWIJS VOOR HOOGBEGAAFDEN

Om te kijken of in Zevenaar speciale Leonardoklassen voor hoogbegaafde kinderen kunnen starten, is er op donderdag 5 juni een bijeenkomst over dit onderwerp. Voorzitter Jan Hendrickx van de Leonardo Stichting zal informatie geven. Welkom zijn leerkrachten, ouders en iedereen die meer over hoogbegaafdheid en de Leonardoschool wil weten.

In Venlo is vorig jaar de eerste Leonardoschool in Nederland van start gegaan. De ervaringen zijn erg positief. Momenteel zijn op een twintigtal plaatsen in heel Nederland gesprekken over nieuw op te richten scholen. Ook in Zevenaar wordt gekeken of een Leonardoschool voor de hele Liemers haalbaar is. Daarvoor is de informatieavond op 5 juni bedoeld. Om voor die avond ook al het draagvlak te kunnen inschatten is een vooraanmelding en/of blijk van interesse belangrijk.

U kunt dat doen via: info@leonardoschool-zevenaar.nl

U bent welkom op donderdag 5 juni, 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in het Schuttersgebouw St Andreas, Oude Doesburgseweg 1, Zevenaar.

PROVINCIALE STATEN IN DEBAT OVER VARIANTEN VOOR DE A15

Woensdag 11 juni 2008 gaan de Gelderse Statenleden in debat met inwoners over de verschillende varianten voor de A15. De varianten zijn oplossingen voor het overbelaste wegennetwerk en de slechte bereikbaarheid van de regio. Provinciale Staten willen weten welke variant de voorkeur heeft en waarom. En welke voorwaarden door de betrokkenen worden gesteld en welke voorwaarden de provincie moet stellen.

Het debat vindt plaats in cultureel centrum CCOG, Kastanjelaan 2 te Duiven en duurt van 18.00- 20.00 uur. U bent van harte welkom.

Uw mening

De discussie over de varianten wordt gevoerd aan de hand van stellingen. U kunt vanaf 26 mei alvast mee discussiëren via www.vertelhetps.nl.

Werkbezoek vooraf

Voorafgaand aan het debat gaan Provinciale Staten de Liemers in. Om 14.00 vertrekken zij met een bus naar diverse locaties om met eigen ogen te zien wat de gevolgen kunnen zijn van de doortrekking van de A15. Geïnteresseerden die mee willen met dit werkbezoek kunnen zich opgeven via griffie@prv.gelderland.nl.

Informatie

Meer informatie kunt u vinden op www.gelderland.nl/geldersdebat

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN
Met dagtekening 20 mei 2008 zijn aanmaningen verstuurd voor nog openstaande belastingaanslagen, waarvan de betalingstermijn is verstreken. Het betreft de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen 2008 (vervaldatum 30 april 2008).

Niet betaalde aanmaningskosten
Na het verzenden van de aanmaningen zijn alsnog veel betalingen gedaan. Een aantal belastingschuldigen is daarbij echter vergeten de kosten van de aanmaning te voldoen.
Omdat bij een betaling eerst de aanmaningskosten worden afgeboekt, blijft in deze gevallen een belastingschuld van EUR 6,00 of meer openstaan. Vindt niet alsnog betaling van het nog openstaande bedrag plaats, dan zal hiervoor een dwangbevel, met minimaal EUR 35,00 extra kosten, volgen.

Geldt dit voor u, dan kunt u tot en met 13 juni alsnog ook de aanmaningskosten voldoen.
U voorkomt dan het uitvaardigen van een dwangbevel.

Dwangbevelen

In de 2e helft van juni worden de dwangbevelen uitgevaardigd. De kosten van het betekenen van een dwangbevel bedragen minimaal EUR 35,00. Deze kosten komen voor rekening van de belastingschuldige.

Heeft u nog niet (alles) betaald, dan kunt u tot 13 juni de nog door u verschuldigde belasting, inclusief aanmaningskosten, voldoen of andere maatregelen treffen om een dwangbevel te voorkomen.

Betaling via kas loket burgerzaken

U wordt aangeraden contant te betalen bij het loket burgerzaken van het gemeentehuis.
De openingstijden zijn:

maandag t/m vrijdag 8.00 - 12.30 uur

bovendien woensdag 16.00 - 19.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling belastingen van de sector Middelen, telefoonnummer 595301.

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Kijk hier voor het ophaalschema.

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 5 juni 2008 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar.

VERGADERINGEN

Raadscommissies

Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie SAMENLEVING op DINSDAG 10 JUNI 2008, aanvang: 19.30 uur.

Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 11 JUNI 2008 in het gemeentehuis (raadzaal), aanvang: 19.30 uur.

Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 12 JUNI 2008 in het gemeentehuis (raadzaal), aanvang: 19.30 uur.

VERGADERING CLIENTENRAAD

Op woensdag 4 juni 2008 vergadert de Cliëntenraad van de gemeente Zevenaar in het gemeentehuis. Deze vergadering is openbaar en begint om 13.30 uur. Kijk hier voor de agenda.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 9 juni 2008 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 6 juni ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.