Gemeente Nijmegen

Nijmeegse stedenbouw in woord en beeld


05/06/2008

`Verandering is de enige constante.' Zo opent het boek Stad in beweging, stedenbouw en architectuur in Nijmegen 2000 - 2008. Met veel foto's laat het boek zien hoe het stadsbeeld van Nijmegen zich in het nieuwe millennium heeft ontwikkeld. De uitgave is een co-productie van de gemeente Nijmegen en selexyz / Dekker vd Vegt. Vrijdag 6 juni presenteert wethouder Paul Depla het boek.

Nijmegen is in de afgelopen jaren op verschillende plekken flink veranderd. Door bouwprojecten als stadslandgoed Limos, de herinrichting van het Dobbelmanterrein en de bouw van Fifty Two Degrees. Maar ook door versterking van wijken als Wolfskuil, Hatert en het Willemskwartier. En door de plannen die komende jaren worden uitgevoerd, bijvoorbeeld voor Plein 1944, het Waalfront en de aanleg van een tweede stadsbrug over de Waal.

De stedenbouwkundige ontwikkelingen maken van Nijmegen een nog meer complete stad. Ze bieden Nijmegenaren nieuwe mogelijkheden voor wonen en werken, studeren en recreëren. En ze zijn letterlijk beeldbepalend.

In opdracht van de gemeente Nijmegen en selexyz / Dekker vd Vegt heeft Kees de Graaf de Nijmeegse stedenbouw en architectuur vanaf 2000 gedocumenteerd. Samen met zijn beschrijvingen worden de bouwprojecten royaal verbeeld met foto's van Luuk Kramer.

Het boek is verkrijgbaar bij selexyz / Dekker vd Vegt voor 29,95 euro.