Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU Nieuwsbericht
Persbericht: HKU Examenexpositie Fine Art, Design en Art & Education

5 juni 2008

Ik Gaâ¦
HKU Examenexpositie Fine Art, Design en Art & Education

Eind juni studeren ruim 150 studenten van 13 verschillende afdelingen af aan de Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 juni tonen de eindejaarsstudenten verdeeld over twee locaties in Utrecht hun beste werk.

Locaties
Studenten Fine Art en Art & Education (docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving) exposeren in het âeigenâ ateliergebouw aan de Tractieweg. Ook de studenten van de overige opleidingen tonen hun werk in vertrouwde omgeving: het academiegebouw aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. Hier is examenwerk te zien van achtereenvolgens: 3D Design, Industrial Design, Intelligent Product Design, Graphic Design, Photography, Illustration, Photography, Fashion Design, Interior Architecture, Urban Interior Architecture en Visual Art and Design Management. De expositie aan de Ina Boudier-Bakkerlaan is evenals de afgelopen twee jaar ontworpen door
tentoonstellingsontwerper Bart Guldemond.

Thema Ik Gaâ¦
Het ontwerpconcept voor alle uitingen is van de hand van drie examenstudenten Graphic Design. Het typografische beeld Ik Ga⦠is de komende weken op diverse plekken in de stad te zien. Het zijn prikkelende uitspraken als Ik ga je veroveren, Ik ga je verpletteren, Ik ga je ontvoeren en Ik ga je bevrijden. De laatste uitspraak is âIk ga nuâ. Deze staat tevens op de uitnodiging in de vorm van een papieren boodschappentas. Uiteraard keert het thema ook terug in de vormgeving van de expositie.

Promotionele acties
Drie groepen eerstejaars Visual Art and Design Management kregen de opdracht in slechts drie dagen een concept te ontwikkelen voor ondersteunende acties met minimaal budget. De uitkomsten, waaronder een uitzwaaiactie met ballonnen, papieren jurken en promotour per bakfiets, waren doeltreffend, verrassend en low budget. Komende week worden de acties in de stad en rondom de verschillende faculteiten van de HKU uitgevoerd.

Catalogus + Online
Ontwerpbureau 178 Aardige Ontwerpers ontwierp het examentijdschrift, Take Off, speciaal voor deze expositie. Het volledige examenwerk is bovendien vanaf 1 juli ook te bewonderen op de hku-website.

Modeshow
Voorafgaand aan de exposities vindt op zaterdag 21 juni de Graduation Show van de afdeling Fashion Design in het Dutch Design Center plaats. Hiervoor zijn nog enkele kaarten te bestellen via www.hku.nl/bkvexpo

Resumé

* Wanneer: donderdag 26 juni tot en met zondag 29 juni (vrij entree)
* Waar: Academiegebouw BKV (Ina Boudier-Bakkerlaan 50) en Ateliergebouw (Tractieweg 41)

* Openingstijden: do 16.00-21.00 uur | vr 13.00-21.00 uur | za & zo 13.00-18.00 uur

* Opening: donderdag 16.00 uur Ina Boudier-Bakkerlaan | 18.00 uur Tractieweg

* Meer informatie: www.hku.nl/bkvexpo