Politie Zuid-Holland-Zuid

05/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 05-06-2008 o Persberichten district II

INBRAAK IN BRILLENZAAK
SLIEDRECHT In de nacht van woensdag 4 juni op donderdag 5 juni is ingebroken in een brillenzaak op de Kerkbuurt. Omstreeks 03.45 uur werd de eigenaar van de zaak gebeld door de alarmcentrale dat er ingebroken was. De winkeldeuren bleken verbroken te zijn en in de winkel was het een ravage. Twee rekken met brillen waren van de wand getrokken en meegenomen. Ook de kassalade was opengebroken en de inhoud ervan gestolen. Daarnaast werden diverse losse monturen en zonnebrillen gestolen. De eigenaar gaat inventariseren wat er precies is gestolen. Hij heeft aangifte gedaan. De politie stelt een (sporen)onderzoek in.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ALBLASSERDAM Het rijbewijs van een 31-jarige man uit Rotterdam is woensdagavond 4 juni ingevorderd wegens forse overschrijding van de maximum snelheid. Politieagenten in een onopvallende politieauto zagen de hardrijder en klokten hem op een gemiddelde snelheid van 161 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. Na correctie was de overschrijding 56 km per uur wat invordering rijbewijs betekent.

GOEDKOPE(RE) WC-BRIL
ALBLASSERDAM De politie heeft op woensdag 4 juni rond 18.15 uur een echtpaar van 48 en 55 jaar uit Barendrecht aangehouden in een bouwmarkt aan de Kelvinring. Ze lichtten de zaak op door een wc-bril van 89 euro in de doos van een wc-bril van 17,50 euro te doen en deze vervolgens af te rekenen bij de kassa. Het personeel had de truc echter door en hield de twee aan. De politie werd ingeschakeld die ze aanhield en meenam naar het politiebureau. Na verhoor werden ze heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VROUW GEWOND
GORINCHEM Een 68-jarige vrouw uit Gorinchem is woensdagmiddag 4 juni gewond geraakt op de kruising Vroedschapstraat/Schoutstraat. De vrouw viel met de fiets doordat ze schrok van een bromfietsster die haar geen voorrang verleende op de kruising. Ze werd met een pijnlijke heup naar het ziekenhuis vervoerd. De bromfietser een 54-jarige vrouw uit Gorinchem zag wel dat de vrouw met de fiets viel maar stopte niet voor eerste hulp. Ze reed door. Een getuige noteerde het kenteken en gaf dit aan de politie. Die ging direct bij de vrouw aan de deur en nam een verklaring van haar op. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt wegens geen voorrang verlenen en het verlaten van de plaats van het ongeval.

BOVENARM GEBROKEN DOOR VAL
GORINCHEM Een 73-jarige vrouw uit Gorinchem heeft woensdagmorgen 4 juni haar bovenarm gebroken na een val met haar fiets. Ze reed op de Spijksedijk toen een auto bestuurd door een 29-jarige man uit Etten-Leur - haar inhaalde. Bij deze manoeuvre raakte de auto de fietsster. Ze raakte hierdoor in onbalans en viel. De vrouw werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht waar het letsel werd geconstateerd.

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM De politie heeft op woensdagmorgen 4 juni een 36-jarige man uit Gorinchem aangehouden in het Heerenlaantje. Hij wordt verdacht van het langere tijd mishandelen en bedreigen van zijn partner. Zij vluchtte woensdag met haar kinderen de woning uit en schakelde bij een vriendin de politie in. De man is in verzekering gesteld.